.

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΝΕΟΣ ΓΥΡΟΣ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΝΕΟΣ ΓΥΡΟΣ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ


Εντός της Ελληνικής Αστυνομίας, βρίσκεται σε εξέλιξη η δεύτερη φάση αναξιοκρατίας και αποφάσεων χωρίς κανόνες.

Με μια οριακή πλειοψηφία έναντι των εκπροσώπων των εργαζομένων, το Συμβούλιο Μεταθέσεων, κατ’ εντολή της κυβέρνησης, αποφάσισε την ανεπαρκή κάλυψη θέσεων αστυνομικών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και τη μηδενική ικανοποίηση των αυξημένων αναγκών αστυνόμευσης των τοπικών κοινωνιών της Περιφέρειας.

Η απόφαση είχε σαν αποτέλεσμα να ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων από το σύνολο σχεδόν των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων της χώρας, μεταξύ των οποίων και οι Ενώσεις Αστυνομικών της Περιφέρειας Κρήτης, για την ενίσχυση των οποίων είχε προσωπικά δεσμευτεί ο Κ. Μητσοτάκης λόγω του οξύτατου προβλήματος τροχαίων ατυχημάτων που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια. Τα αμφιλεγόμενα κριτήρια με τα οποία αποφασίστηκαν οι μεταθέσεις καθιστούν πολλαπλά εκτεθειμένη την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Είναι πλέον φανερό ότι στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, λειτουργούν με διαδικασίες απολύτως αδιαφανείς, αναξιοκρατικές και αντίθετες στη συνταγματική αρχή της ισότητας και του νομικού πλαισίου που διέπει την Ελληνική Αστυνομία.

Η Κρήτη, το σύνολο της Περιφέρειας, η Αθήνα και ο Πειραιάς δεν έχουν ανάγκη από πρωθυπουργικές χάρες και ρουσφετολογικές αποφάσεις της τελευταίας στιγμής, αλλά από σοβαρή και ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων των αστυνομικών και των τοπικών κοινωνιών.


Γιάννης Ραγκούσης
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Πειραιά

Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη











0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.