.

Γιάννης Σαρακιώτης: «Το Υπουργείο επιβεβαιώνει την αδιαφορία του για την ελληνική περιφέρεια» ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Γιάννης Σαρακιώτης: «Το Υπουργείο επιβεβαιώνει την αδιαφορία του για την ελληνική περιφέρεια»


 Επιβεβαίωση ότι «Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη» διά στόματος του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου κατά την απάντησή του στην επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννη Σαρακιώτη, με θέμα τη διαδικασία πλήρωσης των κενών οργανικών θέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Κατώτερου Συμβουλίου Μεταθέσεων και κατ’ εντολή του ιδίου του Υπουργού.

 Ο κ. Σαρακιώτης σημείωσε ότι «αποφασίστηκε η προκήρυξη 101 θέσεων στις μεταθέσεις, οι οποίες στο σύνολό τους αφορούν τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, ενώ την ίδια στιγμή οι περιφερειακές διευθύνσεις δεν έχουν εξαιρεθεί «από τις αναγκαίες αποσπάσεις και μεταθέσεις για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών προς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τον Έβρο».
 Αναφερόμενος και στις δικαιολογημένες αντιδράσεις αστυνομικών Ενώσεων όλης της χώρας, ο Βουλευτής αναρωτήθηκε: «Άραγε οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα εγκληματικότητας; Οι υπηρεσίες δεν έχουν ανάγκες στελέχωσης;». Παρά το γεγονός ότι ο Υφυπουργός παραδέχθηκε ότι η κατανομή οφείλει να είναι «ισόρροπη και ισομερής» εντούτοις επιβεβαίωσε την κριτική του κ. Σαρακιώτη λέγοντας ότι θα ληφθεί μέριμνα το επόμενο χρονικό διάστημα μόνο για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αδιαφορώντας παντελώς για τις ανάγκες της υπόλοιπης Ελλάδας . Ο κ. Οικονόμου παρουσίασε μια εξιδανικευμένη εικόνα της κατάστασης στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας, ξεχνώντας τη σημαντικότατη μείωση οργανικών θέσεων επί υπουργίας κ. Δένδια, οπότε και είχαν καταργηθεί 6.700 οργανικές θέσεις εν μια νυκτί, αλλά και το γεγονός ότι 25 περίπου αστυνομικοί της Διεύθυνσης αποσπώνται κάθε μήνα για τις ανάγκες διαχείρισης του προσφυγικού.
 Τέλος ο Υφυπουργός χαρακτήρισε τα ερωτήματα της Π.Ο.ΑΣ.Υ., που έθεσε εκ νέου ο κ. Σαρακιώτης, ως «προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων με στοιχεία που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα…»



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.