.

Ξεβράκωτη εξουσία ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Ξεβράκωτη εξουσία




Πέντε μήνες ήταν αρκετοί. Πέντε μήνες ήταν αρκετοί για το ξεγύμνωμα της δήθεν φιλελεύθερης κυβέρνησης των αρίστων που θα έφερνε στη χώρα τις πολυπόθητες επενδύσεις, θα στήριζε οικονομικά τη μεσαία τάξη, θα αντικαθιστούσε τα βοηθήματα και τα επιδόματα με θέσεις εργασίας, θα αντιμετώπιζε την προσφυγική κρίση, θα ανακτούσε την ξεπουλημένη ελληνικότητα της Μακεδονίας, θα επανάφερε την αξιοκρατία στον δημόσιο βίο, θα έκλεινε στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας τον λαϊκισμό της Αριστεράς και θα αντιμετώπιζε τη μάστιγα της ανομίας. Πέντε μήνες ήταν αρκετοί για να ξεγυμνωθεί η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και να παρουσιαστεί ολόγυμνη μπροστά στην κοινωνία.
Γιατί τι είναι ένας ελληνικής κοπής νεοφιλελεύθερος αν του βγάλεις το δανεικό κοστούμι του φιλελεύθερου και του Ευρωπαίου που τόσο επιτηδευμένα φορά; Ένας ακροδεξιός είναι και τίποτα παραπάνω. Ένας ακροδεξιός θα σου μείνει όταν τον γυμνώσεις από τα μεγάλα λόγια και τον αφήσεις μόνο με τη σκληρή πραγματικότητα των πράξεών του. Μια πραγματικότητα που εξαντλείται στο ξύλο για τη νεολαία, στην καταστολή για τα κινήματα και στα συρματοπλέγματα για τους «λάθρο».
Αυτή είναι η απογυμνωμένη εικόνα της εξουσίας όπως την εφαρμόζει και την ασκεί το επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ένα κράτος που, πίσω από τους καθημερινούς πανηγυρισμούς των συστημικών ΜΜΕ για τις δήθεν επιτυχίες του, εμφανίζεται απολύτως γυμνό.
Ένα επιτελικό κράτος που, αδυνατώντας να υλοποιήσει τα όσα προεκλογικά υποσχόταν στη μεσαία τάξη, έρχεται και μέσω μιας πολιτικά χειραγωγημένης τηλεόρασης ταΐζει το φιλοθεάμον κοινό με τα ανδραγαθήματα των κατασταλτικών μηχανισμών που με λυμένα πλέον χέρια έρχονται και ξεβρακώνουν το πολιτικό αφήγημα της κυβέρνησης όπου στοιχειώδεις αξίες όπως η ζωή και η αξιοπρέπεια του ατόμου αποτελούν λέξεις άγνωστες για τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τα ΜΑΤ του.
Και όσο δεν βγαίνουν οι υποσχέσεις στη μεσαία τάξη και όσο μεγαλώνει ο κίνδυνος της αποκάλυψης της πολιτικής γύμνιας της Νέας Δημοκρατίας τόσο θα αγριεύει η καταστολή.

Μια καταστολή που εσχάτως βλέπουμε να συνοδεύεται από μια επίδειξη ωμής δύναμης που τελικά λειτουργεί εις βάρος της γυμνής από φιλελευθερισμό Νέας Δημοκρατίας, καθώς όταν ξεγυμνώνει τα θύματά της, το μόνο που καταφέρνει είναι να ξεβρακώνεται τελικά η ίδια, αποκαλύπτοντάς μας το σαρκίο μιας χυδαίας ακροδεξιάς εξουσίας

ΠΗΓΗ:www.avgi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.