.

Στέλνουν αστυνομικούς στα νησιά χωρίς ελέγχους για κορονοϊό; ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Στέλνουν αστυνομικούς στα νησιά χωρίς ελέγχους για κορονοϊό;



Την ανησυχία της εξέφρασε η Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Αστυνομικών για τα σχέδια αντικατάστασης του παλιού αστυνομικού προσωπικού με νέο, στα νησιά Σάμο, Λέσβο, Χίο, Κω και Λέρο, εν μέσω πανδημίας. 

Απόλυτη πίστη ότι οι αστυνομικοί δεν προσβάλλονται από τον κορονοϊό πρέπει να έχουν η πολιτική και φυσική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αφού εν μέσω πανδημίας αποφασίζουν να στείλουν από την Αθήνα μια νέα «φουρνιά» αστυνομικών προκειμένου να στελεχώσουν τα Κέντρα Υποδοχής Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί η πρόσφατη απόφαση να στείλουν νέο προσωπικό για το οποίο μάλιστα δεν φροντίζουν ούτε καν υποβάλουν σε τεστ όσους θα πάνε προκειμένου να δουν εάν νοσούν από κορονοϊό και είναι ασυμπτωματικοί. Έτσι δεν είναι καθόλου περίεργο που για το θέμα εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση η συνδικαλιστική παράταξη Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Αστυνομικών (ΔΕΚΑ) με τον τίτλο «Τα νησιά σε κίνδυνο» με την οποία καυτηριάζει την απόφαση της ηγεσίας.

Η ανακοίνωση της ΔΕΚΑ

«Τα νησιά σε κίνδυνο»

Με ανησυχία και έκπληξη λάβαμε γνώση, των από 19-4-2020 διαταγών ενίσχυσης των νησιών Σάμου , Λέβου , Χίου, Κω και Λέρου, με νέο αστυνομικό προσωπικό σε αντικατάσταση του παλιού, που έχει συμπληρώσει εξάμηνο διάθεσης στα Κέντρα Υποδοχής Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών.

Στην παράταξη μας , εκφράστηκε από κατοίκους και συναδέλφους που υπηρετούν στα εν λόγω νησιά η ανησυχία τους . Συγκεκριμένα, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα του Covid-19, με την ανανέωση του προσωπικού ελλοχεύει ο κίνδυνος να εκτεθούν τα νησιά αυτά στην πανδημία , με τραγικές συνέπειες, ειδικά αν δε ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα.

Η παράταξη μας εκφράζει προς τους αρμοδίους δύο εύλογες απορίες:

1. Υπάρχει η πρόβλεψη για προληπτική εξέταση (test-covid-19), όσων θα κληθούν να στελεχώσουν τα εν λόγω νησιά;

2. Γιατί δεν εξετάστηκε το ενδεχόμενο παράτασης (τουλάχιστον όσων επιθυμούν) της διάθεσης των ήδη υπηρετούντων εκεί (τουλάχιστον όσων επιθυμούν) ώστε να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα μετάδοσης του ιού;

Η Δ.Ε.Κ.Α αναμένει από τη φυσική και πολιτική ηγεσία απαντήσεις στα εν λόγω ερωτήματα.

Σε κάθε περίπτωση, κρίνουμε απαραίτητη την εκδήλωση των απαιτούμενων ενεργειών για τη διασφάλιση της υγείας των συναδέλφων μας, των κατοίκων των περιοχών αυτών , που σηκώνουν ήδη δυσβάσταχτο βάρος από τη διαχείριση του προσφυγικού και των προσφύγων και μεταναστών.

Πηγή: www.efsyn.gr

Link: https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/240211_stelnoyn-astynomikoys-sta-nisia-horis-eleghoys-gia-koronoio

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.