.

Αστυνομικοί συνδικαλιστές καταδικάζουν την χρησιμοποίηση τους απέναντι στους εργαζομένους στην Υγεία ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Αστυνομικοί συνδικαλιστές καταδικάζουν την χρησιμοποίηση τους απέναντι στους εργαζομένους στην Υγεία




Αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση συνδικαλιστικής παράταξης της αστυνομίας η οποία καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης να προτάξει συνάδελφους τους απέναντι στους γιατρούς.
Συνδικαλιστική δράση με αλληλεγγύη , αγωνιστική διάθεση και υπευθυνότητα απέναντι σε διχαστικές και αποπροσανατολιστικές τακτικές.
Η παράταξη μας στην πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας επέλεξε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να πορευτεί.

Κύριο μέλημα μας αυτές τις στιγμές, ήταν η ανάδειξη και η άμεση παρέμβαση μας σε ζητήματα που λάβαμε γνώση και αφορούν σε ελλείψεις υγειονομικού υλικού στις υπηρεσίες και σε προβλήματα σχετικά με τις απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς των αστυνομικών.

Οι παρεμβάσεις και η πίεση μας ήταν άμεση, είτε με ενημέρωση του σωματείου θεσμικά, είτε σε μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης για βοήθεια, αλλά και με απευθείας επικοινωνία στις εκάστοτε αστυνομικές διευθύνσεις, χωρίς τυμπανοκρουσίες, με θετικά αποτελέσματα.

Δεν μπήκαμε αυτή τη στιγμή, συνειδητά, στο ενδοσυνδικαλιστικό «γαϊτανάκι» διενέξεων για το επίδομα στους εργαζόμενους που δίνει η κυβέρνηση σε αυτή τη κρίση ή το «επικίνδυνο», που οφείλει η πολιτεία διαχρονικά να αναγνωρίσει και στους αστυνομικούς, αφού μαζί με άλλους εργαζόμενους είμαστε στη πρώτη γραμμή, ο καθένας από το δικό του μετερίζι δουλειάς. Πορευθήκαμε στη λογική ότι πρώτα προέχει να ξεπεράσουμε την κρίση όσο αυτή είναι στο ζενίθ, για τον λαό. Όμως, η ανοχή και η υπομονή δεν μπορεί να συνεχιστεί! Και αυτό γιατί, τελικά λεφτά υπάρχουν, όχι όμως για τους εργαζομένους γιατρούς, υγειονομικούς, αστυνομικούς, πυροσβέστες αλλά για τους καναλάρχες, τους μεγαλοεργολάβους και τους κλινικάρχες, γι'αυτό τους επιχορηγεί με εκατομμύρια ευρώ η κυβέρνηση. Αυτή είναι η ουσία! Όλα τα άλλα φαιδρά περί μάχιμων ή μη ,των γνωστών συνδικαλιστικών κλακαδόρων υπηρετούν τη λογική του διαίρει και βασίλευε..

Είναι ανεύθυνο και επικίνδυνο να προτάσσουν, εκείνοι που έχουν την ευθύνη, συναδέλφους μας απέναντι στους νοσοκομειακούς γιατρούς, που με αυταπάρνηση, ακόμα και για την ίδια τη ζωή τους ,δίνουν τη μάχη στα ΔΗΜΟΣΙΑ νοσοκομεία.

Καλούμε τον Αρχηγό και τον υπουργό να ζητήσει συγγνώμη για αυτό το ατόπημα και να μη μας ξαναβάλουν απέναντι σε δίκαιους αγώνες εργαζομένων, υποβαθμίζοντας έτσι, το έργο της αστυνομίας στη συνείδηση μερίδας του κόσμου.

Καλούμε παράλληλα όλους τους συναδέλφους μας να σκεφτούν ότι τα δίκαια αιτήματά της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ),αφορούν και είναι αναγκαία για την υγεία του λαού μας.

Είναι απαράδεκτο η εκάστοτε κυβέρνηση να μας βάζει απέναντι σε εργαζόμενους που διεκδικούν μια καλύτερη ζωή απέναντι σε πολιτικές φτωχοποίησης, που πιθανόν να οξυνθούν μετά από την ύφεση που θα προκαλέσει η υγειονομική κρίση που βιώνουμε.

Η ΔΕΚΑ στηρίζει και συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων στην υγεία και καλεί το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών να πάρει θέση υπέρ του κόσμου της εργασίας στην υγεία ,να καταδικάσει την επικίνδυνη απόφαση της κυβέρνησης να προτάξει συναδέλφους απέναντι σε γιατρούς στον Ευαγγελισμό και να υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια της εργασίας μας.



Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ


#dekapolice.gr












0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.