.

Οι αστυνομικοί ακτιβιστές της P.A.S.S.PO.R.T ξανά στο πλευρό του «Άλλου Ανθρώπου» ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Οι αστυνομικοί ακτιβιστές της P.A.S.S.PO.R.T ξανά στο πλευρό του «Άλλου Ανθρώπου»



«Τηρώντας όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, μαζεύτηκαν από μέλη και φίλους της συλλογικότητας, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, που θα μπορέσουν μαζί με τις προσφορές και άλλων αλληλέγγυων να καλύψουν τις αυξημένες, όπως μας ειπώθηκε ανάγκες, των τρεχουσών δύσκολων ημερών»

Σήμερα, Σάββατο 4 Απριλίου 2020 η συλλογικότητα P.A.S.S.PO.R.T (Police Activists for Solidary Societies against Poverty and Racist Threat-Αστυνομικοί ακτιβιστές για αλληλέγγυες κοινωνίες ενάντια στη φτώχεια και τη ρατσιστική απειλή) βρέθηκε για ακόμη μια φορά δίπλα στην Κοινωνική Κουζίνα ο Άλλος Άνθρωπος.
«Η διαχρονική στήριξη μας στο υπόδειγμα αυτό, βασίζεται σε όσα μας εμπνέει η δράση του, δηλαδή τις ιδέες της αδιαμεσολάβητης αλληλεγγύης και της αυτοοργάνωσης», αναφέρει η ανακοίνωση της  P.A.S.S.PO.R.T, στην οποία τονίζεται ότι «τηρώντας όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, μαζεύτηκαν από μέλη και φίλους της συλλογικότητας, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, που θα μπορέσουν μαζί με τις προσφορές και άλλων αλληλέγγυων να καλύψουν τις αυξημένες, όπως μας ειπώθηκε ανάγκες, των τρεχουσών δύσκολων ημερών».
Όπως αναφέρει επίσης η ανακοίνωση:
«Παρότι το πραγματικό δίδαγμα της πανδημίας είναι ότι η ζωή όλων μας βρίσκεται σε πλήρη αλληλεξάρτηση με τη ζωή κάθε πλάσματος σε όλα τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη του πλανήτη,
Παρότι η παγκόσμια υγειονομική κρίση ανέδειξε εμφατικά τα αδιέξοδα της κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής κατεύθυνσης των τελευταίων δεκαετιών και αποκάλυψε την αδυναμία του υπάρχοντος συστήματος να δώσει λύσεις,
Παρόλα αυτά, με μεγάλη ανησυχία και οργή, βλέπουμε ότι η πολιτική που συνεχίζει να ακολουθείται επιμένει να αφήνει στο περιθώριο και μάλιστα να ενισχύει τον αποκλεισμό πολλών συνανθρώπων μας, αγνοώντας επιδεικτικά τις σχετικές οδηγίες και παροτρύνσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. , της Διεθνούς Αμνηστίας και άλλων φορέων και οργανώσεων.
Κι ενώ όλοι μας με αίσθηση της συλλογικής μας ευθύνης, ακολουθούμε τις οδηγίες των παραπάνω οργανισμών, η πολιτεία αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της, θέτοντας ουσιαστικά εν αμφιβόλω τις προσπάθειες μας.
  • Καμία κίνηση δεν είδαμε για ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.
  • Καμία ενέργεια αποσυμφόρησης των δομών υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών, δεν έγινε.
  • Κανένα μέτρο για την εξασφάλιση του δικαιώματος όλων στη στέγαση, την ύδρευση και την αποχέτευση, δε λήφθηκε.
  • Καμία πρόθεση διασφάλισης της προστασίας των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, δε φαίνεται να υπάρχει στον ορίζοντα.
  • Αντίθετα διαφαίνεται ότι οι εφαρμοζόμενες πολιτικές “αντιμετώπισης” της κρίσης , οδηγούν καθημερινά και με μαθηματική ακρίβεια όλο και περισσότερους συνανθρώπους μας, στη γκρίζα ζώνη του αποκλεισμού , της εξαθλίωσης και της πλήρους αποστέρησης βασικών δικαιωμάτων.
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας. Μόνο όμως αν αξιοποιείται ως εργαλείο για τον αναγκαίο κοινωνικό μετασχηματισμό με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Δηλώνουμε παρόντες και παρούσες».

#left.gr




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.