.

Ο Αλέξης Τσίπρας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Κυριακή 17 Μαΐου 2020

Ο Αλέξης Τσίπρας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας


«Στον ΣΥΡΙΖΑ είμαστε περήφανοι γιατί κατά την κυβερνητική περίοδο: Επεκτείναμε το Σύμφωνο Συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια. Ενισχύσαμε τη νομοθεσία κατά των διακρίσεων. Καταργήσαμε αναχρονιστικές διατάξεις και ψηφίσαμε τον νόμο για την ταυτότητα φύλου, που επιτρέπει στον καθένα και στην καθεμιά να αυτοπροσδιορίζεται όπως νιώθει»
Το παραπάνω επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσφοβίας.
Η ανάρτηση του ΣΥΡΙΖΑ στο Facebook:
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσφοβίας σήμερα. 30 χρόνια χρόνια από τις 17 Μαΐου 1990, όταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αφαίρεσε την ομοφυλοφιλία από τον κατάλογο των ψυχικών νοσημάτων. #IDAHOT2020
Στον #ΣΥΡΙΖΑ είμαστε περήφανοι γιατί κατά την κυβερνητική περίοδο: Επεκτείναμε το Σύμφωνο Συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια. Ενισχύσαμε τη νομοθεσία κατά των διακρίσεων. Καταργήσαμε αναχρονιστικές διατάξεις και ψηφίσαμε τον νόμο για την ταυτότητα φύλου, που επιτρέπει στον καθένα και στην καθεμιά να αυτοπροσδιορίζεται όπως νιώθει. Θεσμικές παρεμβάσεις όχι για την εμπέδωση κλίματος ανεκτικότητας στην κοινωνία, αλλά για τη δημιουργία μιας κοινωνίας ισότητας και ελευθερίας.
Ο δρόμος είναι μακρύς. Κυρίως όμως ως κοινωνία οφείλουμε να σταθούμε απέναντι στα φαινόμενα διακρίσεων και βίας, που πάρα πολλές φορές κοστίζουν σε ανθρώπινες ζωές.
Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα στο Facebook
Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανάρτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έκανε λόγο για μια ζωή όπου στο περιθώριο θα βρίσκονται οι διακρίσεις και όχι οι άνθρωποι.
Αναλυτικά η ανάρτηση του:
Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, στέλνουμε μήνυμα για την προστασία και τη διεύρυνση των κοινωνικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.
Η καταπολέμηση κάθε διάκρισης βρίσκεται στο σκληρό πυρήνα της στρατηγικής μας.
Στο στρατηγικό μας στόχο για μια κοινωνία ισότητας και δικαιοσύνης, χωρίς διακρίσεις.
Στις επιδιώξεις κάθε πολιτικής και νομοθετικής μας πρωτοβουλίας, κατά τη διάρκεια της κυβέρνησής μας.
Στις διεκδικήσεις και στους καθημερινούς αγώνες μας, ως δύναμη προόδου και κοινωνικής αλλαγής, για ισότητα και δικαιοσύνη.
Για μια ζωή όπου στο περιθώριο θα βρίσκονται οι διακρίσεις και όχι οι άνθρωποι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.