.

Ο Αλ. Τσίπρας για την ημέρα της Nakba: Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Ο Αλ. Τσίπρας για την ημέρα της Nakba: Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό



Με αφορμή αυτή τη ζοφερή επέτειο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έστειλε επιστολή στον πρέσβη της Παλαιστίνης στην Αθήνα Μαρουάν Τουμπάσι 


 Εβδομήντα δύο χρόνια αγωνίζονται οι Παλαιστίνιοι για την εφαρμογή της περιβόητης απόφασης 194 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που συνεπάγεται την ίδρυση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, και την οριστική επιστροφή των Παλαιστίνιων προσφύγων στην πατρίδα τους. Εβδομήντα δύο χρόνια από την κορύφωση της Nakba, της ολοκληρωτικής καταστροφής. Εβδομήντα δύο χρόνια με όλο και λιγότερους συμμάχους, αλλά το αίτημα για κράτος πάντα επίκαιρο, όπως και το 1948.

Με αφορμή αυτή τη ζοφερή επέτειο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έστειλε την ακόλουθη επιστολή στον πρέσβη της Παλαιστίνης στην Αθήνα Μαρουάν Τουμπάσι:

 

"Αξιότιμε κύριε πρέσβη,

Μου δίνεται η ευκαιρία ξανά, αυτή τη φορά με αφορμή τη θλιβερή επέτειο μνήμης της Nakba, να εκφράσω τη διαχρονική αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ στον παλαιστινιακό λαό.

Δυστυχώς, οι τελευταίες εξελίξεις, και πιο συγκεκριμένα το σχέδιο ενσωμάτωσης στο Ισραήλ κατεχόμενων εδαφών της Δυτικής Όχθης του Ιορδάνη, θέτουν περαιτέρω εμπόδια στην ειρήνη και την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Παλαιστινιακό, σύμφωνης με τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

Στηρίξαμε και στηρίζουμε την επανέναρξη άμεσων και αξιόπιστων συνομιλιών με στόχο τη λύση δύο κρατών που συνυπάρχουν ειρηνικά, στη βάση των συνόρων του 1967 και με πρωτεύουσα του παλαιστινιακού κράτους την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Πιστεύουμε ότι ο σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για την ειρηνική συνύπαρξη και την ασφάλεια στη Μέση Ανατολή και στην ευρύτερη περιοχή μας. Γι' αυτόν τον λόγο στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία τής διεθνούς κοινότητας για την ειρήνη και στεκόμαστε απέναντι σε κάθε ενέργεια που στρέφεται εναντίον της".

Πηγή: Εφημερίδα Η Αυγή (Έντυπη έκδοση)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.