.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τη συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τη συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ



Η σημερινή εμφάνιση του κ. Μητσοτάκη δεν κατάφερε να πείσει ούτε τους συνεργάτες του, πόσο μάλλον τον ελληνικό λαό.

Μας πληροφόρησε ότι έχει τη συνείδησή του ήσυχη πως ενημέρωσε την αντιπολίτευση για τις διαπραγματεύσεις στο Βερολίνο, ενώ τον διαψεύδουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί. Την ίδια στιγμή, η "έγγραφη συμφωνία" έγινε προχθές "γραπτή κατανόηση" από τον κ. Γεραπετρίτη και κατέληξε "αποτύπωση σε πρακτικά μίας προφορικής συμφωνίας". Περιμένουμε να αποφασίσει επιτέλους τι συμφώνησε και να εξηγήσει γιατί απέφυγε να απαντήσει τις επανειλημμένες ερωτήσεις που υποβλήθηκαν για το περιεχόμενό της συμφωνίας. Αν θεωρεί ότι μπορεί να καταστήσει έτσι την Αξιωματική Αντιπολίτευση συνυπεύθυνη για μια τελική συμφωνία που δεν γνωρίζουμε, είναι βαθιά γελασμένος. Συνεχίζει να υποτιμά το αίτημα σύγκλησης του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών. Αδυνατεί να κατανοήσει ότι βρισκόμαστε σε κοινοβουλευτική δημοκρατία και πως ο ίδιος είναι Πρωθυπουργός και όχι Μονάρχης.

Ομολόγησε κυνικά πως δεν είναι σε θέση να κοστολογήσει το εξοπλιστικό πρόγραμμα μαμούθ, το οποίο εξήγγειλε εν αγνοία της Βουλής, των κομμάτων και των θεσμικών οργάνων των Ενόπλων Δυνάμεων. Η σκέψη δε για υποχρεωτική στράτευση στα 18, αναδεικνύει το αυταρχικό και ξεπερασμένο πρόγραμμα του για τη νέα γενιά.

Δεν είπε κουβέντα για το γεγονός ότι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας υπηρετούν 5.000 λιγότεροι εργαζόμενοι σε σχέση με την περσινή χρονιά. Ενώ παραδέχτηκε ότι έχουν γίνει μόνο προσλήψεις συμβασιούχων.

Είναι ενδεικτικό της αντίληψης του κυρίου Μητσοτάκη το πόσο λίγο χρόνο αφιέρωσε στα ζητήματα της οικονομίας. Διότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του συνεχίζουν να εθελοτυφλούν και να πιστεύουν ότι αποσπασματικά μέτρα, δάνεια και αναστολές αρκούν για να γυρίσουν την εικόνα. Ο πρωθυπουργός είχε δύο ευκαιρίες χθες και σήμερα να παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο και να θέσει προτεραιότητες. Δεν το έκανε. Όσο για την απέλπιδα προσπάθειά του να αποδώσει την ύφεση στην παγκόσμια κρίση, ό,τι και να πει, αυτή φέρει την υπογραφή του με τη βούλα της ΕΛΣΤΑΤ ήδη από το 4ο τρίμηνο του 2019, πολύ πριν την πανδημία.

Προανήγγειλε νέα διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων μία μέρα πριν κάνει νόμο του κράτους την απλήρωτη εργασία. Στο σχέδιο της ιδιωτικοποίησης των επικουρικών απέφυγε να δώσει οποιαδήποτε συγκεκριμένη απάντηση στα ερωτήματα που του τέθηκαν.

Επανέλαβε την πολιτική του επιλογή να μετατρέψει τα νησιά, αλλά και συνολικά την Ελλάδα, σε φυλακή της Ευρώπης. Δεν θα σταθούμε στα ψέματα για το ποιος και πότε δημιούργησε τη δομή στη Μόρια. Θα σταθούμε όμως στο γεγονός ότι εδώ και έναν χρόνο η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καταθέσει επίσημο αίτημα μετεγκατάστασης προσφύγων στην Ε.Ε.

Τέλος, όσον αφορά στον πρωτοφανή διασυρμό του κ. Μητσοτάκη, τον ενημερώνουμε ότι μάλλον ποτέ στην παγκόσμια ιστορία δεν έχει υπάρξει πρωθυπουργός που μετανιωμένος απολογείται σε εκδότη σε ζωντανή μετάδοση για την κοινοβουλευτική του ομάδα. Όλη η Ελλάδα γνωρίζει πως η Ν.Δ. είναι το κόμμα της διαπλοκής, δεν χρειαζόταν να εξευτελιστεί κιόλας...


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.