.

Χαρά Καφαντάρη: Καταστροφές από τον «Ιανό» στην Καρδίτσα, Covid 19 - Δύο παράλληλες πορείες ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

Χαρά Καφαντάρη: Καταστροφές από τον «Ιανό» στην Καρδίτσα, Covid 19 - Δύο παράλληλες πορείες



Η Χαρά Καφαντάρη, Αν. Τομεάρχης  Πολιτικής Προστασίας, η οποία πραγματοποίησε επίσκεψη, χθες. Σάββατο 19.09.2020, με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Καρδίτσα, επεσήμανε ότι απαιτείται άμεσα να βρεθούν λύσεις και να εφαρμοστούν πολιτικές βραχείας αποκατάστασης. Άμεση αποκατάσταση των οδικών δικτύων, του ηλεκτρικού και της παροχής νερού. Τα ορεινά χωριά της Αργιθέας είναι αποκλεισμένα. «Πρέπει να βγάλουμε γενικότερα συμπεράσματα, για το πως χτίζουμε τις πόλεις, για τις πολιτικές πρόληψης, γιατί στην εποχή της κλιματικής αλλαγής, που τα φαινόμενα είναι ακόμα πιο έντονα, απαιτούνται συγκεκριμένοι σχεδιασμοί. Πρέπει άμεσα να καλυφθούν οι πρώτες ανάγκες των κατοίκων των πληγέντων περιοχών. Κριτική θα κάνουμε αργότερα, τώρα είναι η ώρα της άμεσης επούλωσης των πληγών. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που επιχειρούν στις δύσκολες καταστάσεις, πυροσβέστες, αστυνομικούς, πολιτική προστασία, ΔΕΔΔΗΕ. Πολιτικές πρόληψης από εδώ και πέρα στην εποχή που ζούμε της κλιματικής κρίσης με τα σφοδρά φαινόμενα».

Στην συνέχεια, η Βουλευτής αναφερόμενη στην πανδημία τόνισε: «Ο ελληνικός λαός στην πρώτη φάση αντιμετώπισε ικανοποιητικά το θέμα της πανδημίας, υπακούοντας και τηρώντας τους κανόνες που επιβλήθηκαν. Όμως, η Κυβέρνηση έχει πολύ μεγάλη ευθύνη για όσα ακολούθησαν από τον Ιούνιο και μετά. Ο τουρισμός άνοιξε χωρίς κανόνες και μέτρα, δεν ενισχύθηκε στο βαθμό που έπρεπε ο εσωτερικός τουρισμός. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι στον τουρισμό αυτή την στιγμή είναι σε άσχημη θέση.

Στο τομέα της υγείας πέρασαν 6 μήνες που δεν αξιοποιήθηκαν με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ενώ ήταν δρομολογημένες από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Επί ΣΥΡΙΖΑ, στο σφικτό δημοσιονομικό πλαίσιο των μνημονίων που υπήρχε, η υγεία ενισχύθηκε, στο βαθμό που μπορούσαμε, γιατί είχαμε το 1 προς 5 το οποίο καταφέραμε το 2018 που βγήκαμε από τα μνημόνια να γίνει 1 προς 1. Η Κυβέρνηση και ο Υπουργός υποσχέθηκαν την ανάπτυξη μονάδων ΜΕΘ, όμως τα προβλήματα εξακολουθούν να είναι μεγάλα. Υπάρχουν 236 ΜΕΘ από δωρεές, οι οποίες δεν αναπτύχτηκαν διότι για να λειτουργήσει μια ΜΕΘ θέλει και προσωπικό. Γι αυτό το λόγο και Α. Τσίπρας χθες μίλησε για προσλήψεις άμεσα μόνιμου προσωπικού.

Η Κυβέρνηση οφείλει να αξιοποιήσει το χαλαρό δημοσιονομικό πλαίσιο που είμαστε αυτή την στιγμή, λόγω πανδημίας, και ένα κομμάτι του αποθεματικού που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ για να εφαρμόσει πολιτικές για την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν, το ερώτημα είναι αν η Κυβέρνηση θέλει την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Το 5μηνο που πέρασε από τον Μάιο είδαμε ότι η κυβέρνηση δεν χειρίστηκε σωστά την επιτυχία του ελληνικού λαού. Τι έγινε με τα προνοιακά ιδρύματα και τους οίκους ευγηρίας στην Ελλάδα; τι μέτρα υπήρχαν; Η Κυβέρνηση δεν τα στήριξε επαρκώς. Πρέπει να ενισχυθούν άμεσα οι εστίες αυτές.

Η ατομική ευθύνη πάντα υπάρχει αλλά πρώτα από όλα είναι ευθύνη της πολιτείας να διαχειριστεί καταστάσεις. Αναφέρομαι στον τουρισμό και στον τρόπο που άνοιξαν τα σχολεία τώρα. Οι επιστήμονες έχουν συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις τις οποίες, δυστυχώς, η Κυβέρνηση τις χρησιμοποιεί επικοινωνιακά. Έγκριτοι επιστήμονες είπαν ότι δεν πρέπει οι μαθητές να συνωστίζονται στις τάξεις, αν είναι δυνατόν να γίνονται μαθήματα στις αυλές τώρα που βοηθάει ο καιρός. Η κα Κεραμέως, τον Ιούνιο, εν μέσω πανδημίας ψήφισε την αύξηση του αριθμού των μαθητών στις τάξεις. Επείγει η έκτακτη ενίσχυση της παιδείας με προσλήψεις εκπαιδευτικών, και η ανεύρεση χώρων».



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.