.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΠΣ ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΠΣΗ   7/10/2020 ήταν  ιστορική. Η εγκληματικη παρουσία του φασισμού και του ναζισμού στη Βουλή και στη κοινωνία τα προηγούμενα χρόνια με τα γνωστά αποτελέσματα της μισαλλόδοξης, απάνθρωπης  ρητορικής και πρακτικής  τους ,έλαβε την απάντηση που αρμόζει από το κράτος δικαίου αλλά και από το λαό μας. Όλος ο δημοκρατικός κόσμος συσπειρώθηκε εν αναμονή της συγκεκριμένης απόφασης, έδωσε το παρόν σε μια μεγαλειώδη αντιφασιστική συγκέντρωση και πήρε βαθιά ανάσα στο άκουσμα της καταδίκης της εγκληματικής οργάνωσης.
Η διάλυση όμως αυτής της γιορτής της δημοκρατίας όπως διαπιστώσαμε ήταν προειλημμένη απόφαση. Η εμπειρία μας λέει ότι είναι αδιανόητο τρία τέσσερα πλαστικά μπουκάλια νερό, να αποτελέσουν αφορμή για εκτεταμένη χρήση χημικών, δίπλα μάλιστα σε νοσοκομεία και σχολικές μονάδες ή για εκφοβισμό , απώθηση και εγκλωβισμό  του συνόλου των συγκεντρωμένων στα γύρω στενά με σοβαρό κίνδυνο για τη σωματική τους ακεραιότητα.
Ο νόμος  για τις συγκεντρώσεις, η τύχη που είχαν το τελευταίο διάστημα μικρότερες σε όγκο εκδηλώσεις διεκδίκησης και διαμαρτυρίας και η επανασύσταση της ομάδας Δέλτα, μας είχαν προϊδεάσει για τη βούληση της κυβέρνησης να βάλει ταφόπλακα στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του "συνέρχεσθαι".
Διατηρούσαμε όμως επιφυλάξεις αν θα το έπραττε τόσο εμφατικά και τόσο απροκάλυπτα σε μία από τις μεγαλύτερες ειρηνικές συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων, με τα  φώτα της δημοσιότητας στραμμένα πάνω της. Παρόμοια επιφύλαξη δε φάνηκε να έχει ο κ. Χρυσοχοίδης. Κι επειδή μάλλον έχει προλάβει να διαβάσει το Σύνταγμα της Ελλάδας έσπευσε να συγκαλύψει τις ευθύνες του υιοθετώντας την προσφιλή στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τακτική της διαστρέβλωσης των πραγματικών γεγονότων. Κι αυτή η τακτική θα ήταν φαιδρή  στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της εύκολης πρόσβασης σε μέσα καταγραφής των πραγματικών γεγονότων, αν δεν ήταν επικίνδυνη.
Το βιντεοληπτικό υλικό και όλες οι μαρτυρίες καταδεικνύουν ότι μέχρι τη στιγμή που άρχισε να εφαρμόζεται το επιχειρησιακό σχέδιο διάλυσης της συγκέντρωσης κανένας σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια δεν είχε ανακύψει, ούτε διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής επαπειλούνταν.  Όλα όσα εκτυλίχθηκαν στη συνέχεια φέρουν φαρδιά την υπογραφή και την ευθύνη  του υπουργού.
Για  τα παραπάνω, για τη συγκάλυψη της αστυνομικής αυθαιρεσίας, για την τρομοκράτηση του λαού και της νεολαίας, για την καταβαράθρωση της αξιοπιστίας της Ελληνικής Αστυνομίας,για όλους όσους θέτει σε κίνδυνο,αστυνομικούς και πολίτες, για τα τραύματα στην ίδια τη δημοκρατία και το Σύνταγμα κάποια στιγμή θα λογοδοτήσει. Η μαύρη βίβλος με τα έργα και τις ημέρες του κ. Χρυσοχοίδη, κάθε μέρα γίνεται ογκωδέστερη. Αργά ή γρήγορα όμως θα γραφτεί επίλογος. 
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.