.

ΧΑΡΑ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ: «ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ». ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

ΧΑΡΑ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ: «ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ».



17.12.2020 

 Σήμερα, 17 Δεκέμβρη, ημέρα των Αγίων Παίδων εν Καμίνω, γιορτάζει το Πυροσβεστικό Σώμα.

Χρόνια Πολλά  σε όλα τα μέλη του Πυροσβεστικού Σώματος, με όποια εργασιακή σχέση υπηρετούν. Έλληνες και Ελληνίδες εργαζόμενους, καθώς και σε όσους προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά, σε όλα τα μήκη και πλάτη της Πατρίδας.

Όπου και αν βρίσκονται, σε όλα τα μέτωπα δράσης είτε φυσικές, είτε τεχνολογικές καταστροφές, πάντοτε στην πρώτη γραμμή του Καθήκοντος με αυτοθυσία υπηρετούν τον συνάνθρωπο. Αξίζει σε όλους ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ, ιδιαίτερα σήμερα, στις μεγάλες δυσκολίες που έφερε η Πανδημία. 

Όμως, η Πολιτεία και η ηγεσία του Υπουργείου ΠΡΟ-ΠΟ, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη προσφορά τους, οφείλει να δώσει λύσεις άμεσα, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Να προχωρήσει στη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων (ΥΑΕ) και των Συνθηκών Εργασίας (ΣΕ) τους στο δημόσιο εργασιακό περιβάλλον, καθώς είναι ευθύνη της πολιτείας, η θέσπιση του κατάλληλου νομοθετικού πλαισίου και η σωστή λειτουργία των αρμοδίων οργάνων ελέγχου.

Να επιταχύνει τις διαδικασίες που απαιτούνται (Προεδρικό Διάταγμα, αποφάσεις κλπ.) για την υγιεινή και ασφάλεια του προσωπικού του Π.Σ., λαμβάνοντας υπ' όψη και την προστασία τους από τον κορωνοϊό, δεδομένης της άμεσης εμπλοκής τους στη διαχείριση της πανδημίας.

Να προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό υλικοτεχνικής υποδομής του Σώματος.

Εκδημοκρατισμός, Αξιοκρατία και Αλληλεγγύη, είναι τα κλειδιά για το Μέλλον.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.