.

ΤΜΗΜΑ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΠΣ:Ανεξήγητη αδιαφορία από το Αρχηγείο για τα Στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

ΤΜΗΜΑ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΠΣ:Ανεξήγητη αδιαφορία από το Αρχηγείο για τα Στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής



Το Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, κατά πρώτον συγχαίρει τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής που προήχθησαν με το πρόσφατο Προεδρικό Διάταγμα σε Αρχιπλοιάρχους, Πλοιάρχους, Αντιπλοιάρχους και Πλωτάρχες Λ.Σ. και τους εύχεται κάθε επιτυχία στα καθήκοντά τους.
Ταυτόχρονα όμως, με λύπη παρακολουθούμε τις εκκλήσεις των στελεχών του Λιμενικού Σώματος ακόμη και για το αυτονόητο, δηλαδή την σύγκληση του Συμβουλίου Εξέτασης των Προσφυγών το οποίο αποφασίζει επί των αιτήσεων αναστολής, ακύρωσης ή τροποποίησης κατά των διαταγών τοποθετήσεων και μεταθέσεων του προσωπικού του Λ.Σ.- ΕΛ. ΑΚΤ.
Για να αποδώσουμε «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι», υπενθυμίζουμε ότι ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος ΕΛ.ΑΚΤ. είναι ο αποκλειστικά υπεύθυνος εκ του Νόμου να συγκαλέσει το ανωτέρω Συμβούλιο, ως Πρόεδρος του, μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες, όπως ρητά ορίζεται από το Π.Δ. 33/2009.
Συνεπώς, ο κ. Αρχηγός του Λ.Σ. ΕΛ.ΑΚΤ. υποχρεούται να μεριμνήσει για την σύγκληση του Συμβουλίου και να το θέσει στις άμεσες προτεραιότητες του, δεδομένου μάλιστα ότι το 2020 τελειώνει και το προσωπικό του Σώματος βρίσκεται ακόμα σε βασανιστική αναμονή, αδιέξοδο και ομηρία.
Η αδικαιολόγητη και παράλογη αυτή καθυστέρηση, αγγίζει τα όρια εμπαιγμού και δικαίως έχει  ροκαλέσει αναστάτωση και εμπλοκή στον οικογενειακό προγραμματισμό του προσωπικού, αφού κάθε σχεδιασμός από μέρους τους καθίσταται αδύνατος.

Σεβόμαστε απολύτως το πρόβλημα υγείας του κυρίου Υπουργού και του ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά γρήγορη ανάρρωση. Προφανώς, επί του προκειμένου, η ολιγωρία του Αρχηγείου δεν είναι δική του ευθύνη.
Είναι όμως επιτακτικά αναγκαίο να μη χαθεί άλλος χρόνος και ακόμη και την ύστατη στιγμή, να συγκληθεί το Συμβούλιο Εξέτασης των Προσφυγών και να ασχοληθούν στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος με τα επείγοντα προβλήματα του προσωπικού.









0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.