.

Η ΕΝΙΑΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΕΤΥΧΕ ΤΗΝ ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Η ΕΝΙΑΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΕΤΥΧΕ ΤΗΝ ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.



Το Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ διαπιστώνει, για μια ακόμη φορά, ότι η πραγματικότητα έρχεται να επαληθεύσει τις πολιτικές επιλογές της διακυβέρνησης μας. Αναφερόμαστε στην υπόθεση διαφθοράς στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. με την εγκληματική οργάνωση που είχε στήσει ολόκληρο μηχανισμό έκδοσης παράνομων αστυνομικών ταυτοτήτων και διαβατηρίων και που ήδη προκύπτει η ανάμιξη δεκάδων στελεχών της Αστυνομίας.

Μια υπόθεση που αφ' ενός απειλεί να πλήξει κύρος και να καταρρακώσει την αξιοπιστία των συναδέλφων της Αστυνομίας στα μάτια των Ελληνίδων και των Ελλήνων πολιτών, αφ' ετέρου όμως έρχεται να καταδείξει πέραν όλων των άλλων την σπουδαιότητα και τη σημασία της ίδρυσης της ενιαίας Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας το 2019 από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ως αυτοτελούς ειδικής Υπηρεσίας υπαγόμενη απευθείας στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και υπό την εποπτεία Εισαγγελέως Εφετών (σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 του Ν. 4613/2019 ΦΕΚ Α' 78/24.05.2019 &  του Π.Δ. ΦΕΚ 65 A' 104/26.06.2019 «Οργάνωση, διάρθρωση και καθήκοντα οργάνων της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας»).
 
Χάρη στην πρωτοβουλία των δύο τότε συναρμόδιων Υπουργών, της Όλγας Γεροβασίλη και του Φώτη Κουβέλη, επιτεύχθηκε η ενοποίηση της πρώην Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος με την πρώην αντίστοιχη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων (Δ.Ε.Υ.) της Ελληνικής Αστυνομίας, και η νέα Υπηρεσία τέθηκε υπό τον εκάστοτε Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με σκοπό και στόχο την άμεση καταπολέμηση της διαφθοράς στα Σώματα Ασφαλείας (Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα και Πυροσβεστική) αλλά και στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, χωρίς παρεμβάσεις και χωρίς  διακρίσεις, με πνεύμα διακλαδικότητας και συνεργασίας. Και όπως δυστυχώς αποδεικνύουν τα πρόσφατα γεγονότα, η παρακαταθήκη αυτή επιβεβαίωσε, και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρόνο από την ίδρυσή της ενιαίας Υπηρεσίας, τη χρησιμότητα και την αποτελεσματικότητα της.  

Το Τμήμα μας παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης αυτής και ελπίζουμε ότι θα αποτελέσει ευκαιρία κάθαρσης της ΕΛ.ΑΣ. από επίορκα στελέχη που πρέπει να αποτελούν ξένο σώμα, αλλά και από στρεβλές πρακτικές και αντιλήψεις που σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν  «φωλιάσει» μέσα στο Σώμα και παράγουν τέτοια δυσώδη φαινόμενα, σαν αυτό το «βρώμικο» κύκλωμα που πρόσφατα ήρθε στο φως. Διότι όπως είναι γνωστό, το οργανωμένο έγκλημα, το οποίο η  κυβέρνηση της ΝΔ έχει επανειλημμένα διακηρύξει – ανεπιτυχώς ως τώρα – ότι θα πατάξει, είχε και έχει ανέκαθεν ως στόχο του να «ανοίγει» σχέσεις εξάρτησης και συναλλαγής με στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας για να επιτυγχάνει τους εγκληματικούς του σκοπούς. Είναι λοιπόν ευκαιρία η Πολιτεία να καταπολεμήσει αποτελεσματικά τα φαινόμενα αυτά και να καταφέρει καίριο πλήγμα στο οργανωμένο έγκλημα.

Κλείνοντας τονίζουμε ότι στην ΕΛ.ΑΣ., στο Λ.Σ–ΕΛ.ΑΚΤ. και στο Πυροσβεστικό Σώμα η πλειοψηφία αποτελείται από έντιμα στελέχη που υπηρετούν πιστά την αποστολή τους και αναμένουν από την Πολιτεία να προωθήσει ένα σοβαρό και μελετημένο σχέδιο δημοκρατικής αναδιάρθρωσης των Σωμάτων Ασφαλείας, γεγονός που θα συμβάλει στην εξάλειψη κρουσμάτων διαφοράς και παράνομων κυκλωμάτων.

ΤΜΗΜΑ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΠΣ




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.