.

Η Χαρά Καφαντάρη με αντιπροσωπεία του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 3 Μαΐου 2022

Η Χαρά Καφαντάρη με αντιπροσωπεία του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος



Η Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής Δυτ. Αθήνας, Αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, μαζί με τον συντονιστή και τον αναπληρωτή συντονιστή του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας κ.κ. Θ. Σταυριδόπουλο και Γ. Μαρματάκη συναντήθηκαν με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Α. Ράπανο στην έδρα του αρχηγείου.

Η συνάντηση πέρα από εθιμοτυπική, είχε ως θέμα τη νέα αντιπυρική περίοδο που πρόσφατα άρχισε. Το Πυροσβεστικό Σώμα επιτελεί σημαντική αποστολή, διαχρονικά υπηρετεί τον πολίτη, προστατεύει τον δασικό πλούτο και το πλούσιο οικοσύστημα της πατρίδας μας.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην προετοιμασία και ετοιμότητα του Πυροσβεστικού Σώματος που αντιμετωπίζει θέματα, ελλείψεις προσωπικού, ανεπάρκεια μέσων, ενώ η ομογενειοποίηση (διάφορες ταχύτητες προσωπικού) είναι επιτακτική.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. εκφράστηκε η ανάγκη τροποποίησης και αλλαγών του νόμου 4662/2020, νόμος που αφορά τη διαχείριση κρίσεων και το νέο μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος μετά την ψήφισή του βρίσκεται σε αδράνεια, λόγω μη έκδοσης κανονιστικών πράξεων. Ο κ. υπουργός επανειλημμένα έχει τοποθετηθεί υπέρ νέων νομοθετικών πρωτοβουλιών, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει τίποτε σχετικό.

Η νέα αντιπυρική περίοδος δεν μπορεί να βασίζεται κύρια στο φιλότιμο των πυροσβεστών, οι οποίοι ως εργαζόμενοι δικαιούνται άδειες, ρεπό, κλπ., ενώ εκκρεμεί και η εξόφληση των δεδουλευμένων τους. Επιβεβλημένη δε κρίνεται η άμεση ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος σε προσωπικό (μέσα από διαφανείς διαδικασίες) και ο εκσυγχρονισμός των μέσων και της υλικοτεχνικής υποδομής του Πυροσβεστικού Σώματος.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.