.

Νεολαία ΣΥΝ: Ζωές και δικαιώματα δεν μπαίνουνε στον πάγο, μας έμαθε πολλά το αίμα του Σικάγο! ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Νεολαία ΣΥΝ: Ζωές και δικαιώματα δεν μπαίνουνε στον πάγο, μας έμαθε πολλά το αίμα του Σικάγο!

Ανακοίνωση της Νεολαίας Συνασπισμού για την Εργατική Πρωτομαγιά
Ολόκληρη η ανακοίνωση

Από την Αμερική των τελών του 19ου αιώνα ως την Ελλάδα των αρχών του 21ου, πολλά έχουν αλλάξει, ένα όμως φαίνεται να είναι κοινό:  Η αντίληψη ότι η «ανάπτυξη» πρέπει να περνάει μέσα από την ισοπέδωση των δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας, μέσα από τον ευτελισμό κάθε έννοιας αξιοπρέπειας. Μόλις χθες ψηφίστηκε τροπολογία για την ανεργία, με την οποία παρέχεται η δυνατότητα στους εργοδότες, να δίνουν μισθό κάτω από τον ήδη εξευτελιστικό μισθό της ΕΓΣΣΕ. Μόλις πριν λίγες μέρες στη Μανωλάδα πυροβολήθηκαν εν ψυχρώ μετανάστες εργάτες, επειδή διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους.

Δε χρειάζεται να πούμε πολλά για τις ομοιότητες και τις διαφορές. Δε συμμεριζόμαστε την «έγνοια» της τρικομματικής κυβέρνησης και των λοιπών εταίρων, για το μέλλον μας, γιατί οι ζωές μας δε χωράνε σε μισθούς 400€. Απέναντι στο γνωστό μοτίβο των μνημονιακών εκβιασμών, εμείς αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων για τα οποία αγωνίστηκαν γενιές και γενιές εργαζομένων σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης.

Απέναντι στα σχέδια «για την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα των νέων», εμείς δινόμαστε στον αγώνα για αξιοπρέπεια, δημοκρατία και ισότητα. Διαλέγουμε την ανατροπή στο σήμερα, με όχημά μας την Αριστερά και με στόχο μια κυβέρνηση της Αριστεράς.  Αγωνιζόμαστε για την εξάλειψη των διακρίσεων φύλου και φυλής σε μια κοινωνία χωρίς μνημόνια.

Ας κάνουμε την φετινή Εργατική Πρωτομαγιά την αρχή διεκδικητικών αγώνων, που θα ανατρέψουν όσο πιο γρήγορα αυτή την κυβέρνηση και την πολιτική της, που γεννά ανεργία, φτώχεια, εκμετάλλευση, κοινωνική απόγνωση. Οι αγώνες μας να καταργήσουν στους δρόμους τα Μνημόνια.

Όλες και όλοι όλες στην πορεία με προσυγκέντρωση στις 10:30 στα Χαυτεία

Το Γραφείο Τύπου της Νεολαίας Συνασπισμού

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.