.

Επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στους εργαζόμενους των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στους εργαζόμενους των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας είχε σήμερα συνάντηση με σωματεία εργαζομένων των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, όπου ενημερώθηκε για
την κρισιμότητα της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η ελληνική αμυντική βιομηχανία, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι διοικήσεις όλων των σωματείων εργαζομένων των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, Δημήτρης Στρατούλης, Αλέξης Μητρόπουλος και Βασίλης Χατζηλάμπρου, καθώς και εκπρόσωποι του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής και 'Αμυνας του κόμματος.

Κατά τη συνάντηση ο Α. Τσίπρας, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «η ελληνική κυβέρνηση θα έχει στο ακέραιο την ευθύνη αν χρεωθεί ο ελληνικός λαός 1,2 δισ. ευρώ, όσο είναι το πρόστιμο, που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζεται να επιβάλει στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα. Έχει την ευθύνη γιατί δεν τόλμησε ούτε να ψελλίσει την ύπαρξη του άρθρου 346 της συνθήκης της Λισσαβόνας και να δηλώσει ρητά και κατηγορηματικά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι η λειτουργία των ΕΑΣ αποτελεί ζήτημα δημοσίου συμφέροντος και εθνικής ασφάλειας, που υπηρετεί τις αμυντικές ανάγκες της χώρας».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι «η στάση αυτή πιστοποιεί την πολιτική επιλογή της τρόικας εσωτερικού, όχι απλώς να συνεχίσει την πορεία απαξίωσης των ΕΑΣ, αλλά να τα πυροβολήσει τελικά εν ψυχρώ».

Επίσης, υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θεωρεί ότι τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα πρέπει να αποδεσμευτούν από την όποια προοπτική ένταξης στο ΤΑΙΠΕΔ.

«Εκείνο που απαιτείται είναι ένας ενιαίος δημόσιος φορέας αμυντικής βιομηχανίας, με ανασυγκρότηση των εργοστασίων του, στην προοπτική ενίσχυσης της απασχόλησης και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας» είπε χαρακτηρστικά.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «είναι απαράδεκτο τέτοιες μέρες να αγωνιούν οι εργαζόμενοι για τα δεδουλευμένα τους, όταν έχουν συμπληρώσει τέσσερις μήνες απλήρωτοι και να μην εξασφαλίζεται η ομαλή χρηματοδότηση της εταιρείας».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.