.

ΠΟΑΣΥ-ΠΟΑΞΙΑ: Πρωτομαγιά 2013 Αγώνας ενάντια στην οπισθοδρόμηση! ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΠΟΑΣΥ-ΠΟΑΞΙΑ: Πρωτομαγιά 2013 Αγώνας ενάντια στην οπισθοδρόμηση!

Πρωτομαγιά 2013
Αγώνας ενάντια στην οπισθοδρόμηση!
  Έχουν περάσει 127 ολόκληρα χρόνια από την αιματοβαμμένη εξέγερση των εργατών του Σικάγου
για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και καθιέρωση σταθερής 8ωρης εργασίας (Μάιος του 1886) και δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι ακόμα και σήμερα τα ίδια αιτήματα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα εκατομμυρίων εργαζομένων σε όλον τον πλανήτη. Στη χώρα μας, ειδικότερα, με την εφαρμογή των Μνημονίων, η ανατροπή των κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων επισημοποιήθηκε πλήρως στο όνομα της αντιμετώπισης της πολύπλευρης κρίσης. Εκ του αποτελέσματος, όμως, κρίνοντας, τα προβλήματα αντί να επιλύονται οξύνονται ακόμα περισσότερο.
  Η ανεργία καλπάζει, η φτώχεια επεκτείνεται, το κοινωνικό κράτος αποδομείται, ο δημόσιος τομέας κατακρεουργείται, η αβεβαιότητα εδραιώνεται στην κοινωνία και το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων της χώρας καλείται να δώσει έναν άνισο αγώνα ενάντια σε συμφέροντα και δομές που ευθύνονται για την δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.
  Από την πλευρά μας, τιμώντας την φετινή επέτειο της εργατικής Πρωτομαγιάς, διατρανώνουμε και πάλι την αποφασιστικότητα μας για ενδυνάμωση του αγώνα μας με νέες μορφές πάλης και αντίστασης σε ό,τι παρωχημένο και αναχρονιστικό φρενάρει την πρόοδο και τον εκσυγχρονισμό της Ελληνικής Αστυνομίας.
  Ενώνουμε τη φωνή διαμαρτυρίας μας με τις φωνές των εργαζομένων, των απλών πολιτών του μόχθου, των νέων, των συνταξιούχων, των ανέργων που αγωνίζονται για την ανα¬τροπή των μνημονιακών πολιτικών και απαιτούμε μια διαφορετική πολιτική που να διασφαλίζει και να διευ¬ρύνει τα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα.
  Αγωνιζόμαστε μαζί με το Λαό για την αναβάθμιση των δημοσίων υπηρεσιών, για την κατοχύρωση των κοινωνικών αγαθών, για την εμπέδωση συνθηκών ασφαλείας σε όλους τους συμπολίτες μας.
ypografes_poasy-poaxia

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.