.

Ο Μπαμπούλας του συνδικαλισμού και της διάλυσης στις Ένοπλες Δυνάμεις ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Ο Μπαμπούλας του συνδικαλισμού και της διάλυσης στις Ένοπλες Δυνάμεις

 Είναι οι Ενώσεις Στρατιωτικών, Συνδικαλιστικά Όργανα;

Οι Ενώσεις Στρατιωτικών, είναι ενώσεις φυσικών προσώπων όπως αυτές εννοούνται στο Σύνταγμα της Ελλάδας (Άρθρο 12, παρ. 1). Με την διευκρινιστηκή απόφαση του Αρείου Πάγου, ξεκαθαρίζεται οριστικά ότι, οι στρατιωτικοί, ομοίως προς τους λοιπούς Έλληνες, μπορούν να συστήνουν ενώσεις και σωματεία. Τα σωματεία αυτά, αν και ομοιάζουν σε αυτά, που ώς τώρα έχουμε γνωρίσει ως συνδικαλιστικές ενώσεις έχουν βασικές διαφορές. 
Οι ομοιότητες περιορίζονται ως προς την μορφή οργάνωσης και το ότι, πρόκειται για ενώσεις ανθρώπων που έχουν κοινό εργασιακό αντικείμενο. Σε τίποτα δεν μπορούν να θυμίσουν τα γνωστά ως τώρα συνδικάτα. Αν απορείτε, γιατί αυτό. Μα διότι το αντικείμενο διαφέρει κατά πολύ. 
Τα σωματεία (των πολιτών, για να κάνουμε διάκριση), διεκδικούν αποκλειστικά και μόνο, εργασιακές διευκολύνσεις ή βελτιώσεις. Δεν ασχολούνται, ούτε με θέματα στέγασης, ούτε με την οικογένεια του μέλους τους. Συχνά παρακινούνται από εξωγενείς παράγοντες (εργοδότες, πολιτικοί χώροι), ενώ τα εκλεγμένα όργανά τους, ουδεμία εργασιακή σχέση έχουν με το φορέα που εργοδοτεί τα μέλη του συνδικάτου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.