.

Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την επικείμενη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την επικείμενη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ

Σε λίγες ημέρες προβλέπεται να συνέλθει το ΚΥΣΕΑ προκειμένου να κρίνει και να αποφασίσει για ενδεχόμενες αποστρατείες και ενδεχόμενες προαγωγές στην ηγεσία του ΓΕΕΘΑ και των τριών όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας (ΕΛ.ΑΣ, Πυροσβεστικό Σώμα και Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή). Οι κρίσεις, βάσει του νόμου, έπρεπε να έχουν γίνει τον Μάρτιο, αλλά, ορθά, αναβλήθηκαν για μετά τις εκλογές.
Πάγια απαίτηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και της μεγάλης πλειονότητας των ενστόλων είναι και παραμένει η πλήρης διαφάνεια στη διαδικασία αξιολόγησης και η απόλυτη τήρηση των αξιοκρατικών κριτηρίων. Είναι αυτονόητο επίσης ότι κριτήριο είναι η απόλυτη προσήλωση στις αρχές του δημοκρατικού πολιτεύματος, στις ελευθερίες και τα δικαιώματα όλων των πολτών, όπως καθορίζονται από το Σύνταγμα.
Επαναφέρουμε την πρότασή μας, για τις τελικές αποφάσεις να απαιτείται η έγκριση των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής των Ελλήνων και διατυπώνουμε ευθέως την ανησυχία μας εξ αιτίας διάχυτων πληροφοριών και φημών για ιδιοτελείς επιδιώξεις αδιαφανών κομματικών και άλλων μηχανισμών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.