.

Οι κρίσεις στις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Οι κρίσεις στις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας

Οι κρίσεις στις Ε.Δ. και τα Σ.Α. γίνονταν μέχρι σήμερα με κομματικά κριτήρια, κάτι που επιβεβαίωνε άλλωστε η εκάστοτε αξιωματική αντιπολίτευση στη Βουλή, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για κομματικές και αναξιοκρατικές κρίσεις και «φάγωμα» ικανών αξιωματικών, τους οποίους «θα αποκαταστήσει όταν γίνει κυβέρνηση».
Η τακτική αυτή χτυπάει το καμπανάκι στους αξιωματικούς, λέγοντάς τους ότι όσοι θέλετε να εξελιχτείτε και να φτάσετε ψηλά, πρέπει να ανεβείτε σε κάποιο κομματικό άρμα. Μόνο τότε θα έχετε τύχη. Οπότε, ανάλογα με την ημερομηνία των εκλογών και τις δημοσκοπήσεις, γίνονταν οι ανάλογες πλαγιοκοπήσεις των κομμάτων από τους ένστολους που ήθελαν να φτάσουν ψηλά ή να αποφύγουν την άδικη καρατόμησή τους.
Σε αυτό βοηθούσαν η Συγγρού και η Ιπποκράτους (Ρηγίλλης και Χ. Τρικούπη), με τα κλιμάκια των απόστρατων, που χάραζαν την πολιτική της άμυνας και της ασφάλειας του πολίτη, μοιράζοντας επαναφορές εφέδρων και υψηλές θέσεις σε αυτούς που ήταν εν ενεργεία και ακολουθούσαν την γραμμή του κόμματος.

διαβάστε το άρθρο του Τ.Μαυρόπουλου. Υπεύθυνου του ΣΥΝ για τα Σώματα Ασφαλείας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.