.

Συνάντηση της ΕΑΠΣ με τον ΣΥΡΙΖΑ Ε.Κ.Μ. ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Συνάντηση της ΕΑΠΣ με τον ΣΥΡΙΖΑ Ε.Κ.Μ.

Πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουλίου στα γραφεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. στα γραφεία του στην Βουλή, συνάντηση του Δ.Σ. της Ένωσής με αντιπροσωπεία του κόματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Ε.Κ.Μ. αποτελούνταν από τους υπευθύνους για τα ζητήματα του Υπουργείου Προστασίας τυ Πολίτη, με επικεφαλή τον υπεύθυνο της Επιτροπής Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, Βουλευτή Δημήτρη Τσουκαλά, τους Βουλευτές Μαρία Διακάκη και Χαρά Καφαντάρη, και τον Υπεύθυνο του ΣΥΡ.ΙΖ.Α. για τα Σώματα Ασφαλείας Ήσυχο Κώστα.
Από την πλευρά της ΕΑΠΣ τονίστηκε η δεινή οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλεθει οι πυροσβεστικοί υπάλληλοι και ο πυροσβεστικός οργανισμός, καθώς και τα χρονίζοντα καίρια προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύστημα πυρόσβεσης στη χώρα. Επίσης ζητήθηκε η παρέμβαση – στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στην αποτροπή νέων μισθολογικών μειώσεων στο ήδη πενιχρό πυροσβεστικό εισόδημα.
Από την πλευρά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ.εκφράστηκε η «διαφωνία» με τις μισθολογικές μειώσεις στους ένστολους, αλλά και με την γενική λογική των λεγόμενων «ισοδύναμων μέτρων» που απλώς τις αντιπαραθέτουν με την υπόλοιπη κοινωνία, οδηγώντας σε χάσμα μεταξύ των Σ.Α. και των λοιπών εργασιακών τάξεων, που επίσης πλήττονται από τις μνημονιακές πολιτικές. Ο ανορθολογισμός των ασκούμενων πολιτικών οδηγεί σε μη αξιοποίηση σημαντικών πόρων και μέσων και πρακτικές αδιαφάνειας, ιδιαίτερα όσον αφορά τα εναέρια μέσα.Οι μνημονιακές πολιτικές, επομένως, πέρα από τα εργασιακά και τα μισθολογικά ζητήματα των εργαζομένων στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, πλήττουν σοβαρά το περιβάλλον και το φυσικό μας πλούτο, ιδιαίτερα τα δάση, και δη την εποχή της κλιματικής αλλαγής, όπου η προστασία τους θα έπρεπε να είναι σε άμεση προτεραιότητα.
Τέλος, επισημάνθηκε ότι στα πλαίσια του νέου κόμματος της αριστεράς και με την προοπτική της κυβέρνησης αυτού, είναι υπό επεξεργασία μια νέα συνολική πρόταση για τη λειτουργία των Σ.Α. και του ρόλου των εργαζομένων σε αυτά.


πηγη:  http://www.eaps.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.