.

«Άκρατος κομματισμός στις κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ» - Δήλωση του Δημήτρη Τσουκαλά, βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, υπεύθυνου Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

«Άκρατος κομματισμός στις κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ» - Δήλωση του Δημήτρη Τσουκαλά, βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, υπεύθυνου Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Η κακοδαιμονία διοίκησης της Ελληνικής Αστυνομίας στο αποκορύφωμα της. Με γνώμονα πάντα τις παλαιοκομματικές λογικές ολοκληρώθηκαν σήμερα οι κρίσεις στην ΕΛΑΣ. Ο άκρατος κομματισμός, η αναξιοκρατία και ο ρεβανσισμός, είναι το κύριο χαρακτηριστικό αυτών  των κρίσεων. Τα φρονηματικά κριτήρια θριάμβευσαν.
Οι κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ είναι κρίσεις ντροπής. Ικανοί και μάχιμοι Αξιωματικοί με δημοκρατική συμπεριφορά και κοινωνική ευαισθησία εκδιώχθηκαν σε μια επιχείρηση εκκαθάρισης του τοπίου για το παρόν και το μέλλον.
Η αξιοκρατία παρά τις επικλήσεις της νέας  κυβέρνησης δεν ήταν παρά ένα ακόμα προεκλογικό πυροτέχνημα. Σε  περίοδο κρίσης, φτώχιας για το λαό και αύξησης της εγκληματικότητας, η ανάγκη διαφάνειας και δικαιοσύνης είναι απαραίτητη όσο ποτέ.
Η αντικειμενικότητα στις κρίσεις  διασφαλίζεται μόνο αν υπάρχουν αξιοκρατικά κριτήρια αξιολόγησης. Κριτήρια που θα βασίζονται στα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των  κρινόμενων.  Η διαδικασία θα πρέπει να ελέγχεται από διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή.
Έκπληξη προκαλεί η στάση των συνιστωσών της κυβέρνησης, ΠΑ.ΣΟ.Κ. και   ΔΗΜ.ΑΡ. που με τη σιγή τους επικυρώνουν τη διαδικασία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.