.

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ- EKM και του βουλευτή Ανδρέα Ξανθού με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ- EKM και του βουλευτή Ανδρέα Ξανθού με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Ρεθύμνου μαζί με τον βουλευτή κ. Ανδρέα Ξανθό συναντήθηκε την Παρασκευή 20/07/2012 με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου και συζήτησαν τα συσσωρευμένα προβλήματα του κλάδου.
Οι εκπρόσωποι των αστυνομικών του Ρεθύμνου παρουσίασαν  τις αυξημένες ανάγκες αστυνομικής προστασίας των πολιτών και καταπολέμησης του εγκλήματος που έχει προκαλέσει η οικονομική και κοινωνική κρίση, αλλά και τις δυσκολίες που δημιουργούνται στην αποτελεσματική διεκπεραίωση αυτού του έργου.
Επέμειναν πολύ στην ανάγκη να αποσαφηνιστεί πλήρως από την πολιτική και φυσική ηγεσία του Σώματος το ερώτημα «τι Αστυνομία θέλουμε σήμερα». Εξέφρασαν την κατηγορηματική θέση τους ότι οι αστυνομικοί, ως εργαζόμενοι που έχουν πληγεί εξίσου από τη μνημονιακή πολιτική, επιθυμούν μια Αστυνομία που δεν στρέφεται εναντίον των πολιτών αλλά υπηρετεί την κοινωνία και σέβεται τα ανθρώπινα  δικαιώματα.
Οι εκπρόσωποι της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων έθεσαν  με έμφαση το θέμα των πρόσφατων κρίσεων στο Σώμα και εξέφρασαν την δυσαρέσκεια τους για την αποστρατεία του τ. Διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου κ. Νίκου Κουρμούλη.
Ο κ. Ξανθός τόνισε ότι για μια ακόμα φορά στις  κρίσεις στην ΕΛΑΣ κυριάρχησαν ο κομματισμός, ο ρεβανσισμός, η ευνοιοκρατία και η υποτίμηση της ανάγκης για αξιόπιστες και αξιοκρατικές διαδικασίες επιλογής της ηγεσίας της Αστυνομίας σε όλα τα επίπεδα.
Η επίκληση της αξιοκρατίας στη Δημόσια Διοίκηση, τα Σώματα Ασφαλείας και τοn Στρατό, αποδεικνύεται ήδη ότι ήταν ένα ακόμα προεκλογικό πυροτέχνημα και ότι οι επιρροές και εξαρτήσεις από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία εξακολουθούν να παραμένουν ακλόνητες.
Η διαφάνεια και η αντικειμενικότητα στις κρίσεις διασφαλίζεται μόνο αν υπάρχουν αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια αξιολόγησης της συνολικής προσφοράς και του έργου του κάθε αξιωματικού. Ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί ότι η διαδικασία αυτή θα πρέπει να ελέγχεται από διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή και διαπιστώθηκε σύμπτωση απόψεων με τις προτάσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.
Επίσης, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ EKM και ο κ. Ξανθός έθεσαν στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων το θέμα της έξαρσης της  ακροδεξιάς και ρατσιστικής βίας σε συνθήκες κρίσης και ζήτησαν την συμβολή τους  στην αντιμετώπιση της.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.