.

Τμήμα Σ.Α. του ΣΥΡΙΖΑ:"Επικοινωνιακό πυροτέχνημα Δένδια κι εκ του προχείρου η αναδιάρθρωση ΕΛ.ΑΣ. - Π.Σ." ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Τμήμα Σ.Α. του ΣΥΡΙΖΑ:"Επικοινωνιακό πυροτέχνημα Δένδια κι εκ του προχείρου η αναδιάρθρωση ΕΛ.ΑΣ. - Π.Σ."


Η εξαγγελία του υπουργού Δημόσιας Τάξης για αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, είναι επικοινωνιακό πυροτέχνημα και γίνεται με μεγάλη προχειρότητα για να εναρμονισθεί με τις πετσοκομμένες λειτουργικές δαπάνες των σωμάτων που έχουν επιβάλλει οι πολιτικές του μνημονίου.
Η λειτουργία των υπηρεσιών μέχρι σήμερα στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στο φιλότιμο και τον επαγγελματισμό των στελεχών αφού καλούνται να λειτουργήσουν με
καθηλωμένα επιχειρησιακά μέσα, με ανύπαρκτα μέσα αυτοπροστασίας, ακόμα και έλλειψη γραφικών. Η αναδιοργάνωση λοιπόν με τον τρόπο που εξαγγέλθηκε αντί να αυξήσει την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών θα τις απενεργοποιήσει νομοθετικά για να μην φαίνονται τα αποτελέσματα της πολιτικής τους.
Επειδή η αναδιοργάνωση των σωμάτων δεν γίνεται κάθε μέρα, η ολοκλήρωσή της χρειάζεται αρκετό χρόνο, οι αλλαγές θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στην κοινωνία, θα έπρεπε να είναι αποτέλεσμα ενός ευρύτατου διαλόγου.
Η δημόσια ασφάλεια και η πολιτική προστασία είναι συνταγματικά δικαιώματα με όρους ισονομίας και ισοτιμίας για όλους τους πολίτες και πρέπει να απεμπλακούν από τα μικροκομματικά και μικροπολιτικά παιχνίδια της κάθε κυβέρνησης.
Επειδή η αναδιοργάνωση  της ΕΛ.ΑΣ και του Π.Σ. είναι αναγκαία, με απαραίτητη προϋπόθεση την παροχή καλύτερων υπηρεσιών στον πολίτη και όχι καταστολής και εξευτελισμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας  και επειδή η τεκμηριωμένη κατάθεση απόψεων γίνεται με διάλογο και όχι με αλληλογραφία, καλούμε τον Υ.Δ.Τ. έστω και τώρα να φέρει το θέμα σε διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή, η οποία θα καταρτίσει το σχέδιο αναδιοργάνωσης (και όχι απλά να το ψηφίσουν  οι βουλευτές όπως παρακάλεσε ο υπουργός) και στην οποία θα συμμετέχουν:
-εκπρόσωποι των σωμάτων
-συνδικαλιστικοί φορείς των εργαζομένων
-εξειδικευμένοι επιστήμονες
-εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.