.

Ξανά Αστυνομική βία στη Χαλκιδική. - Δήλωση του Δημήτρη Τσουκαλά, βουλευτή Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ υπεύθυνου Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Ξανά Αστυνομική βία στη Χαλκιδική. - Δήλωση του Δημήτρη Τσουκαλά, βουλευτή Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ υπεύθυνου Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Πρωτοφανής  ήταν σήμερα η αστυνομική βία ενάντια στους κατοίκους  που αντιδρούν στη δημιουργία εργοστασίου χρυσού στις Σκουριές  της Χαλκιδικής.
Οι κάτοικοι αντιδρούν γιατί η εξόρυξη του χρυσού είναι επιφανειακή και καταστρέφει το προστατευόμενο αρχέγονο δάσος της περιοχής, ενώ παράλληλα η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει ως μέθοδο καθαρισμού το κυάνιο που αποδεδειγμένα είναι καρκινογόνο και περνά στους υδροφόρους ορίζοντες.
Οι κάτοικοι αγωνίζονται για την προστασία του περιβάλλοντος για την υγεία των οικογενειών τους, για την υγεία των παιδιών τους.
Απέναντι σ αυτούς τους ανθρώπους η κυβέρνηση, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της εταιρείας, εξαπέλυσε σφοδρή παράλογη αστυνομική βία. Έφτασε στο σημείο να κυνηγάει  και να κτυπάει ανθρώπους που έφευγαν από τη διαδήλωση, να τους   ρίχνει δακρυγόνα μέσα στα αυτοκίνητα, και να ανατρέπει αυτοκίνητο με επιβάτες, δημιουργώντας σκηνικό πολέμου που συνεχίστηκε  και έξω από το αστυνομικό τμήμα της Ιερισσού  όπου  είχε μαζευτεί κόσμος διαμαρτυρόμενος για τις προσαγωγές. Εκεί δε δίστασαν ακόμη και να προπηλακίσουν και να χτυπήσουν τη βουλευτή Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κατερίνα Ιγγλέζη.
Η κυβέρνηση βρίσκεται σε αδιέξοδο, και απέναντι σε ένα λαό που αντιστέκεται έχει επιλέξει την ωμη βία, την καταστολή και τη βαρβαρότητα. Για να το πετύχει αυτό έχει επιβάλλει στην ηγεσία της αστυνομίας τη λογική του ανθρωποκυνηγητού, και σε καθημερινή βάση ακόμη και όταν δεν υπάρχει λόγος ,προχωρά σε  προσαγωγές και συλλήψεις.
Δεν έχουν καταλάβει όμως ότι  η οργή  του λαού είναι πλέον ένα ποτάμι που δε γυρίζει πίσω.

To Γραφείο Τύπου 21-10-2012

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.