.

Το Π.Α.Μ.Ε. και άλλοι φορείς (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ) μήνυμα συμπαράσταση στους διωκόμενους συνδικαλιστές αστυνομικούς ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Το Π.Α.Μ.Ε. και άλλοι φορείς (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ) μήνυμα συμπαράσταση στους διωκόμενους συνδικαλιστές αστυνομικούς


ΠΑΜΕ: Για τη διενέργεια ΕΔΕ σε βάρος συνδικαλιστών αστυνομικών του νομού Ροδόπης

Η Γραμματεία Ροδόπης του ΠΑΜΕ καταδικάζει τη διενέργεια ΕΔΕ σε βάρος της Προέδρου, του Γενικού Γραμματέα και τεσσάρων ακόμη μελών του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων  Ροδόπης, καθώς και σε βάρος του Οργανωτικού Γραμματέα της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας ΑΜΘ, που διέταξε ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας. Η ΕΔΕ έχει σκοπό να εξετάσει «τυχόν ύπαρξη πραγματικών περιστατικών που στοιχειοθετούν την αντικειμενική υπόσταση πειθαρχικών παραπτωμάτων» από τις παραπάνω ενώσεις, κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας, στις αρχές του Αυγούστου του 2012, έξω από το χώρο του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, όπου και μεταφέρθηκαν μετανάστες  προς κράτηση.
Η παραπάνω ενέργεια στρέφεται  ενάντια στην συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας και δείχνει ότι η κυβέρνηση, όπως και κάθε αστική κυβέρνηση, είναι αποφασισμένη να μην ανεχθεί καμιά παρέκκλιση από τις αποφάσεις που παίρνει. Αποφάσεις που εξυπηρετούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τα μονοπώλια και οδηγούν στη φτώχια, την εξαθλίωση και την υποταγή τους εργαζόμενους.
Τόσο η σημερινή κυβέρνηση όσο και οι προηγούμενες, στοιχισμένες με τις πολιτικές επιλογές της ΕΕ, όπου τις έχουν συναποφασίσει, έχουν αναφερθεί ξεκάθαρα στο ρόλο που επιθυμούν να παίξουν τα σώματα ασφαλείας και οι ένστολοι. Τους θέλουν απέναντι από το εργατικό λαϊκό κίνημα που διεκδικεί μια καλύτερη ζωή, απέναντι από τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, στην ουσία απέναντι από τις οικογένειές τους που παλεύουν για το μεροκάματο.
Ταυτόχρονα κυβέρνηση, αστική τάξη και ΕΕ, μειώνουν σταθερά το μισθό των ένστολων, ενώ για να τους ελέγχουν καλύτερα, ώστε να επιτελούν το ρόλο που θέλουν, συνδέουν «την απόδοσή» τους με την αξιολόγηση. 
Οι ένστολοι, όπως όλοι οι εργαζόμενοι, έχουν κάθε δικαίωμα ν' αντιδρούν και ν' αγωνίζονται ενάντια στα μέτρα που υποβαθμίζουν τη ζωή τους και το μέλλον των παιδιών τους. Έχουν κάθε δικαίωμα να παλεύουν για το μισθό τους, για το ρόλο τους, για τα δικαιώματα άλλων κλάδων, για τα δικαιώματα της νεολαίας, των γυναικών, των ανέργων, των μεταναστών.
Απέναντι στη στάση της αστικής τάξης και του πολιτικού της προσωπικού, που θέλει τους εργαζόμενους διασπασμένους και διχασμένους, αποπροσανατολισμένους από τα κύρια ζητήματα, απαντάμε με ενότητα κι αγώνα. Ενότητα στη βάση της κοινωνικής και ταξικής μας καταγωγής και αγώνα στη βάση του κοινού μας αντιπάλου, των μονοπωλίων.
Όλοι οι εργαζόμενοι, όλοι οι κλάδοι πρέπει να δώσουμε δυναμική απάντηση απέναντι στα μέτρα που πλήττουν εμάς και τις οικογένειές μας, απέναντι στην ευελιξία και τη θωράκιση του αστικού κράτους και των μηχανισμών του, απέναντι στις αυταρχικές πολιτικές και στους κατασταλτικούς μηχανισμούς που επιδιώκουν να τσακίσουν τα λαϊκό κίνημα. Για να αποκρουστούν όλα αυτά, απαιτείται από το εργατικό και λαϊκό κίνημα ανεβασμένη ετοιμότητα και αποφασιστικότητα.

Κομοτηνή, 27 Γενάρη 2013




Πηγή policenet

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.