.

Δήλωση του Δημήτρη Τσουκαλά, Βουλευτή Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Υπεύθυνου Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με την τοποθέτηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Νικόλαου Δένδια στην Επιτροπή της Βουλής με θέμα την αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Δήλωση του Δημήτρη Τσουκαλά, Βουλευτή Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Υπεύθυνου Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με την τοποθέτηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Νικόλαου Δένδια στην Επιτροπή της Βουλής με θέμα την αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δήλωση του Δημήτρη Τσουκαλά, Βουλευτή Επικρατείας  ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
 Υπεύθυνου Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με
την τοποθέτηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Νικόλαου Δένδια στην
 Επιτροπή της Βουλής με θέμα την αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας

Η αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ. ήταν πάγιο αίτημα των συνδικαλιστικών φορέων και απαίτηση της κοινωνίας. Έχουν κατατεθεί στο παρελθόν πολλές απόψεις, θέσεις και μελέτες που οι ηγεσίες του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης τις κρατούσαν στα συρτάρια. Η πρόθεση του Υπουργού να ανοίξει το θέμα της αναδιοργάνωσης  της ΕΛ.ΑΣ. με μία κατ’ αρχήν ενημέρωση στη Βουλή, για όσους δεν γνωρίζουν, φαίνεται ότι είναι ένα θετικό βήμα.
Η πραγματικότητα, όμως, είναι διαφορετική. Η μέχρι τώρα πολιτική του κ. Δένδια στα θέματα της ΕΛ.ΑΣ. και της ασφάλειας του Πολίτη είναι στην πραγματικότητα η διάλυση των υπηρεσιών, η φτωχοποίηση των αστυνομικών και η ανάδειξη της άγριας καταστολής ως κύριο αστυνομικό έργο.
Αν ενδιαφερόταν πραγματικά για την αστυνομία δεν θα άφηνε χωρίς συντήρηση και καύσιμα τα περιπολικά και τις μηχανές, χωρίς γραφική ύλη και θέρμανση τις υπηρεσίες, δεν θα έκοβε τους μισθούς αναγκάζοντας τους αστυνομικούς να ζουν στα όρια της εξαθλίωσης, δεν θα παρέδιδε την Ελλάδα στη ρατσιστική βία και θα είχε κάποιο δόγμα προστασίας και ασφάλειας των φτωχών και αδυνάμων. Αυτά για να γίνουν δεν χρειαζόταν αναδιοργάνωση. Στην άγρια καταστολή, όμως, που είναι το δόγμα της Συγκυβέρνησης και η χρησιμοποίηση της αστυνομίας σε τρομοσόου, πέτυχε απόλυτα. Βρήκε λεφτά για χημικά και δακρυγόνα,  για πλαστικές σφαίρες, για αντλίες νερού και εξοπλισμό των κατασταλτικών μονάδων.
Ο Υπουργός αυτό που θέλει να κάνει μέσω της αναδιοργάνωσης είναι η δραματική περιστολή των δαπανών με την συγχώνευση των υπηρεσιών  και τίποτα άλλο.
Αν ενδιαφέρεται πραγματικά για την αναδιοργάνωση τον καλούμε να συγκαλέσει διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή, η οποία θα καταρτίσει σχέδιο και στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του Σώματος, των συνδικαλιστικών οργανώσεων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η Επιστημονική Κοινότητα, ώστε να προχωρήσουμε το ταχύτερο δυνατόν στην αντικειμενικά απαραίτητη αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, της ΕΥΠ και του Πυροσβεστικού Σώματος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι ήδη προετοιμασμένος με προτάσεις για όλα τα στάδια της αναδιοργάνωσης, από τη εκπαίδευση μέχρι την αντιμετώπιση όλων των πτυχών του εγκλήματος, αλλά και με όραμα για να αλλάξει ο ρόλος της Αστυνομίας και να αναδειχθεί σε προστάτη του Πολίτη και της Κοινωνίας, δίπλα σε αυτήν και όχι απέναντί της.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.