.

Κατάργηση των παιδικών εξοχών που δεν χρηματοδοτούνται και δεν επιβαρύνει τον κρατικό προυπολογισμό ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Κατάργηση των παιδικών εξοχών που δεν χρηματοδοτούνται και δεν επιβαρύνει τον κρατικό προυπολογισμό


Ανακοίνωση Π.Ο.Α.Σ.Υ. 

Ανοσιούργημα η κατάργηση του Ιδρύματος Εξοχών ΕΛ.ΑΣ.

  Κύριοι Υπουργοί,
  Κύριε Αρχηγέ,
  Με το υπ' αριθμ. ΔΟΑ/Φ.20/507 από 07-01-2013 έγγραφο Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Αυτοδιοίκησης ζητείται η κατάργηση του Ιδρύματος «Εξοχές Ελληνικής Αστυνομίας» το οποίο με τις διατάξεις του αρθ. 5 του Ν. 2018/92 αποτελεί νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου που ελέγχεται και εποπτεύεται από τη Δ/νση Οικονομικών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με το ανωτέρω έγγραφο προτείνεται γενικά η κατάργηση των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου αναφέροντας ότι: «Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται η αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη διοίκηση του δημόσιου τομέα και η μη επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού με τα έξοδα λειτουργίας φορέων που δεν εξυπηρετούν πλέον το δημόσιο συμφέρον, ενόψει και της αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής που εφαρμόζεται σε συνδυασμό με την υλοποίηση και του προγράμματος σταθερότητος».
  Η λειτουργία του Ιδρύματος Εξοχών που αφορά τον ερανικό λογαριασμό αρωγής του εμπερίστατου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, τον ειδικό λογαριασμό αρωγής των ορφανών τέκνων αστυνομικού, πυροσβεστικού, πολιτικού προσωπικού, των συνοριακών φυλάκων και ειδικών φρουρών της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και στη λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων στον Άγιο Ανδρέα Αττικής για τα τέκνα των εν ενεργεία και αποστρατεία αστυνομικών και πολιτικών υπαλλήλων της Ελληνικής Αστυνομίας ΔΕΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ. Το ενδεκαμελές Διοικητικό του Συμβούλιο δεν λαμβάνει ουδεμία αποζημίωση για τις υπηρεσίες του. Το αστυνομικό προσωπικό που διατίθεται για τη λειτουργία του Ιδρύματος και την εξυπηρέτηση των σκοπών του πέραν των καθηκόντων του στο Ίδρυμα επιτελεί και μάχιμα καθήκοντα όπως και το λοιπό μάχιμο αστυνομικό προσωπικό. Κωδικός στον προϋπολογισμό του Υπουργείου με τον οποίο επιβαρύνεται αυτό για τη λειτουργία του Ιδρύματος ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ. Η λειτουργία του Ιδρύματος καλύπτεται από το ίδιο το προσωπικό που υπάγεται στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Γι' αυτό και η προτεινόμενη κατάργησή του ισοδυναμεί με ανοσιούργημα. Όχι μόνο δεν πλήττεται το δημόσιο συμφέρον από τη λειτουργία του αλλά πολλαπλώς εξυπηρετείται. Ο ειδικός λογαριασμός αρωγής συστάθηκε για να υπάρχει ένα αποθεματικό ώστε κυρίως τα θύματα και οι πληγέντες εν ώρα καθήκοντος άμεσα να ενισχύονται για ό,τι τους έχει συμβεί και οφείλεται στην υπηρεσιακή τους δράση, οι δε αστυνομικοί και το προσωπικό του Υπουργείου που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα από ασθένειες και ανάλογες δυσμενείς καταστάσεις να έχουν ένα αποκούμπι στήριξης την ώρα που θα τους βρει η δύσκολη στιγμή ώστε να αποφεύγονται με αξιοπρέπεια οι διενεργούμενοι άτυποι έρανοι σύνηθες τακτικό φαινόμενο μέχρι πρόσφατα. Ανάλογη λειτουργία έχει και ο ειδικός λογαριασμός αρωγής των ορφανών του προσωπικού μας. Η λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων ειδικά τώρα που μαστιζόμαστε από την οικονομική κρίση είναι μια σανίδα αναψυχής κι ελπίδας για τα παιδιά μας.
  Κύριοι Υπουργοί,
  Κύριε Αρχηγέ,
  Δεν θέλουμε ούτε καν να διανοηθούμε ότι η πρόταση εποφθαλμιά και στα ήδη, κατόπιν PSI, απαλλοτριωμένα αποθεματικά του Ιδρύματος που δημιουργήθηκαν από το υστέρημα των συναδέλφων.
  Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας ώστε να αποφευχθεί το ανοσιούργημα και να εξαιρεθεί το Ίδρυμα Εξοχών Ελληνικής Αστυνομίας από την προτεινόμενη κατάργησή του καθώς μια τέτοια ενέργεια αποτελεί ευθεία προσβολή στο αστυνομικό προσωπικό και στο προσωπικό του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Δεν αντέχουμε άλλες τέτοιες προσβολές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.