.

Προσφυγή Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. στο ΣτΕ κατά του μνημονίου ΙΙΙ ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Προσφυγή Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. στο ΣτΕ κατά του μνημονίου ΙΙΙ


Όπως είχαμε ανακοινώσει  η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. προσέφυγε σήμερα 14/1/2013 στο ΣτΕ κατά των διατάξεων του μνημονίου ΙΙΙ σε ό,τι αφορά το μισθολόγιο των ενστόλων.
Με την πράξη μας αυτή θέλουμε να καταδείξουμε το αδιέξοδο στο οποίο έχουμε περιέλθει με ευθύνη της πολιτείας, που αγνόησε παντελώς την ιδιαίτερη φύση της εργασίας μας, που μας συμπεριφέρθηκε με άδικο και άνισο, ισοπεδωτικό και εξευτελιστικό τρόπο, που μας ντρόπιασε και μας καταρράκωσε το ηθικό, με τις ενέργειές της, οι οποίες είχαν ως στόχο τον παραδειγματισμό των υπόλοιπων εργαζομένων.
Από την αρχή είχαμε δηλώσει ότι ο αγώνας μας δε θα σταματήσει, δε θα εξαντληθεί στην ψήφιση του μνημονίου, αλλά θα είναι αγώνας διαρκείας μέχρι την τελική μας δικαίωση.
Σήμερα, με την προσφυγή μας στο ΣτΕ, πάμε ένα βήμα παρακάτω.
Θα συνεχίσουμε χρησιμοποιώντας κάθε τρόπο και κάθε μέσο για να αποδείξουμε ότι έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας.
Ειδικότερα, με την αίτησή μας στρεφόμαστε κατά της υπουργικής απόφασης υπ αριθμ. οικ.2/83408/0022/14-11-2012, η οποία συνιστά μέτρο εφαρμογής των ρυθμίσεων του ν. 4093/2012, με τις οποίες επεβλήθησαν δραστικές περικοπές των αποδοχών του προσωπικού του Λ.Σ.-Ε.Α. και καταργήθηκαν πλέον τα επιδόματα εορτών και αδείας, θεωρώντας ότι οι διατάξεις αυτές:
α) συνιστούν κατάφωρη παραβίαση του δικαιώματος στην περιουσία, όπως κατοχυρώνεται στο άρθρο 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ,
β) κατά το μέτρο που επιβαρύνουν υπέρμετρα και δυσανάλογα το προσωπικό του Λ.Σ.-Ε.Α. έναντι λοιπών κατηγοριών πολιτών, συνιστούν μη συνταγματικώς ανεκτή παραβίαση της αρχής της ισότητας στα δημόσια βάρη, όπως αυτή κατοχυρώνεται στο άρθρο 4 παρ. 5 του Συντάγματος,
γ) κατά το μέτρο που επιτρέπουν τη μείωση των αποδοχών των στελεχών του Λ.Σ.-Ε.Α. σε ποσά που υπολείπονται του ορίου της φτώχειας, προσβάλλουν το δικαίωμα αξιοπρεπούς διαβίωσης, σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 1 του Συντάγματος, και
δ) παραβιάζουν την αρχή της αναλογικότητας, που κατοχυρώνεται με το άρθρο 25 παρ. 1 του Συντάγματος, διότι τα θεσπιζόμενα μέτρα εις βάρος των δικαιωμάτων του προσωπικού του Λ.Σ.-Ε.Α. δεν είναι πρόσφορα και αναγκαία για την επίτευξη του στόχου διάσωσης της ελληνικής οικονομίας.

Όλη η προσφυγή (εδώ)
Η ως άνω προσφυγή στο ΣτΕ αποτελεί την τελευταία ελπίδα μας ότι το Ελληνικό κράτος, έστω και υπ αυτές τις συνθήκες, αποτελεί ένα κράτος δικαίου που κατοχυρώνει την ισονομία και την ισοπολιτεία για όλους τους Έλληνες πολίτες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.