.

Πώς το Λόμπι των Όπλων κυβερνά την Αμερική-enstoloi.gr ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Πώς το Λόμπι των Όπλων κυβερνά την Αμερική-enstoloi.gr


Το ρεπορτάζ του Καναδικού δικτύου CBC news  που ακολουθεί και μεταφράστηκε από το enstoloi.gr,  μεταφέρει το κλίμα από τις ΗΠΑ σχετικά με το φλέγον θέμα των συνεχών επιθέσεων δολοφονίας σε σχολεία. Η χώρα των φιλελεύθερων κυβερνήσεων, όπου τα κόμματα του Κονγκρέσου χρηματοδοτούνται επίσημα από  χορηγούς-οικονομικά λόμπι  έρχεται ακόμη μια φορά αντιμέτωπη με τα δεσμά εξουσίας που η ίδια και οι κυβερνήσεις της έχουν θεσπίσει. Οι πολίτες παρακολουθούν έκπληκτοι τη μία με τα την άλλη, τις φονικές επιθέσεις σε σχολεία και παράλληλα τα μέλη του Κονγκρέσου  σιωπούν εξαρτώμενα απέναντι στο Πανίσχυρο Λόμπι των όπλων. Ενώ η κυβέρνηση Ομπάμα αναγκάζεται να περιορίσει την ατζέντα της σε όσα επιτάσσει το Εθνικό Λόμπι Όπλων.
enstoloi.gr

To Αμερικανικό Λόμπι Όπλων απέρριψε τις προτάσεις Ομπάμα για τον έλεγχο της οπλοκατοχής.(ρεπορτάζ cbc)
Το κορυφαίο λόμπι όπλων των ΗΠΑ απέρριψε τις προτάσεις Ομπάμα για τη μείωση της ένοπλης βίας, λέγοντας ότι αναμένει να έχει αρκετή υποστήριξη από το Κογκρέσο για να αποκρούσει τις απαγορεύσεις σχετικά με την αγορά επιθετικών όπλων, τα περιοδικά για όπλα καθώς και τους αυστηρότερους ελέγχους ιστορικού για τους αγοραστές όπλου.
Ο Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα έχει ωθήσει τη μείωση της ένοπλης βίας στην κορυφή της ατζέντας του έπειτα από το περιστατικό του περασμένου μήνα με νεκρούς 20 παιδιά και έξι ενήλικες σε σχολείο του Κονέκτικατ, όπου ο δράστης είχε νόμιμα αγορασμένο μεγάλης ισχύος τυφέκιο. Ο αντιπρόεδρος Τζό Μπάιντεν που ηγείται της ομάδας επεξεργασίας προτάσεων για το θέμα, υποσχέθηκε να υποβάλλει τις προτάσεις στον Ομπάμπα μέχρι την ερχόμενη Τρίτη.
Ο Ομπάμα μετά την επανεκλογή του, ελπίζει να ανακοινώσει τα επόμενα του βήματα στα τέλη του μήνα. Οι συναντήσεις του Τζο Μπάιντεν με τους εμπλεκόμενους φορείς στο Λευκό Οίκο θα συνεχιστούν μέχρι την Παρασκευή.
Το Εθνικό Λόμπι Όπλων και άλλες Ενώσεις Όπλων συναντήθηκαν με τον Τζο Μπάιντεν την Πέμπτη, όπου η ΕΕΟ προέβαλλε τις αντιρρήσεις της σε τυχόν περιορισμούς οπλοκατοχής. Αντ'αυτού πρότεινε την τοποθέτηση ένοπλου φρουρού σε κάθε σχολείο της χώρας.
Το Λόμπυ εμμένει στην πρόταση του για ένοπλους αστυνομικούς στα σχολεία των ΗΠΑ
''Δε νομίζω οι απαγορεύσεις για την οπλοκατοχή  θα περάσουν απο ψήφιση στο Κογκρέσο'' δήλωσε ο πρόεδρος του Λόμπυ Ντέβιντ Κίν στο δίκτυο NBC την Παρασκευή το πρωί. Ο Κίν δήλωσε ότι υπάρχει βασική διαφωνία με την κυβέρνηση για το ποια μέτρα πραγματικά θα φέρουν αποτελέσματα στον περιορισμό της ένοπλης βίας.
Η αντιπολίτευση που έχει βασικό χορηγό της, το Εθνικό Λόμπι Όπλων  υπογράμμισε τις προκλήσεις που περιμένουν το Λευκό Οίκο, αν επιχειρήσει να λάβει την έγκριση του Κογκρέσου για τα μέτρα περιορισμού όπλων και πυρομαχικών. Ο Ομπάμα μπορεί να χρησιμοποιήσει την εκτελεστική εξουσία για να εφαρμόσει ορισμένα από τα μέτρα, αφού οι επιλογές του περιορίζονται σε σχέση με αυτές του Λόμπι  καθώς δεν θα λάβει τη συγκατάθεση του Κογκρέσου.
Το Λόμπι Όπλων και πολλοί Αμερικανοί πολίτες, θεωρούν την οπλοκατοχή βασικό δικαίωμα στην ατομική ιδιοκτησία, επικαλούμενοι τη δεύτερη τροποποίηση του Συντάγματος, η οποία δίνει στους πολίτες το δικαίωμα να φέρουν όπλο. Η Επιτροπή ελέγχου όπλων , υποστηρίζει ότι η τροποποιήση ποτέ δεν είχε πρόθεση να επιτρέψει σε απλούς πολίτες να φέρουν στρατιωτικού τύπου όπλα, όπως αυτό που χρησιμοποιήθηκε στο περιστατικό του Κονέκτικατ.
ΗΠΑ: ''Το σπίτι του όπλου'' με ποσοστό των ένοπλων πολιτών απο 35 έως 50%!
''Μπορούμε να κάνουμε πολλά, χωρίς να προσκρουούν στην δεύτερη τροπολογία(του Συντάγματος) δήλωσε την Πέμπτη ο Τζο Μπάιντεν.
Η Κυβέρνηση Ομπάμα επεξεργάζεται προτάσεις συμπεριλαμβανομένων της απαγόρευσης επιθετικών όπλων, των περιοδικών για όπλα και πυρομαχικά και ελέγχους ιστορικού στους αγοραστές όπλων.
''Ο αντιπρόεδρος κατέστησε σαφές, ότι ο πρόεδρος είχε ήδη στο μυαλό του τα θέματα αυτά'', δήλωσε ο Κίν (πρόεδρος του Λόμπι Όπλων) μετά τη συνεδρίαση της Πέμπτης. ''Έχουμε καταστήσει σαφές ότι διαφωνούμε μαζί τους.
Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου δήλωσαν ότι, ο αντιπρόεδρος δεν αναμένει να πείσει το Λόμπι Όπλων και τις άλλες ενώσεις σε αυτά τα βασικά θέματα. Όμως η διοίκηση αναμένει να κάμψει τις αντιθέσεις τους, προκειμένου να συσπειρώσει την υποστήριξη των ειδικών  νομοθετών του Κογκρέσου για τα όπλα.
Ο Μπάιντεν αναγνώρισε ότι το θέμα είναι περίπλοκο, όμως πρόσθεσε '' Ο κόσμος θέλει να δράσουμε''.
Την Τρίτη, ο Μπάιντεν με τις προτάσεις μέτρων ασφαλείας για την οπλοκατοχή.
Οι άλλοι συμμετέχοντες περιγράφουν τη συνάντηση της Πέμπτης ως ανοικτή και ειλικρηνής, αλλά είπαν ότι δόθηκε μια ώθηση στις πάγιες θέσεις των δύο πλευρών.
Ο Ρίτσαρντ Φέλντμαν, πρόεδρος της Ανεξάρτητης Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Πυροβόλων Όπλων, είπε ότι υπήρξε συμφωνία για την ανάγκη αφαίρεσης οπλισμού από τα χέρια των εγκληματιών και των ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας.
Οι προτάσεις Μπάιντεν αναμένεται να περιλαμβάνουν μέτρα  για την αντιμετώπισης προβλημάτων ψυχικής υγείας που προέρχονται απο την τηλεόραση, τις ταινίες και τα βιντεοπαιχνίδια. Τα ζητήματα αυτά έχουν την υποστήριξη των ενώσεων και των ειδικών νομοθετών για τα όπλα.
Ο Μπαίντεν μίλησε επίσης για τα κενά του Συστήματος Ποινικού Μητρώου, όταν οι πολιτείες δεν δίνουν πληροφορίες στη βάση δεδομένου που χρησιμοποιούν οι έμποροι όπλων για να ελέγχουν τους αγοραστές. Δικηγόροι κατηγορούν το Κογκρέσο ότι δεν θεσπίζει νόμο ο οποίος να χρηματοδοτεί τις πολιτείες προκειμένου να στέλνουν τα αρχεία τους στη βάση δεδομένων.
Αυτοί που υποστηρίζουν τον έλεγχο οπλοκατοχής  βλέπουν να υπάρχει άφθονο πεδίο ελέγχου από την εκτελεστική εξουσία, εφόσον βελτιωθεί ο έλεγχος των στοιχείων και από άλλες πολιτείες.
Για παράδειγμα, οι υποστηρικτές του Ομπάμα λένε, ότι θα μπορούσε να υποχρεώσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης  να διώξει περισσότερους πολίτες με τον έλεγχο Ποινικού Μητρώου στιγματίζοντας τους, θέτοντας τους απαγόρευση όταν επιχειρήσουν  να αγοράσουν όπλα. Είναι συνέχεια νόμου που υποχρεώνει τους πωλητές  να ενημερώνουν την Επιτροπή Αλκοόλ, καπνού και πυροβόλων όπλων, όταν κάποιος προσπαθήσει να αγοράσει ημιαυτόματα όπλα, ένα μέτρο που προς στιγμή ισχύει μόνο στα σύνορα με το Μεξικό, και προβλέπει επίσης αυστηρή επιτήρηση στις εκθέσεις όπλων.
Η Ένωση Δήμαρχοι ενάντια στα Παράνομα Όπλα'' κατέθεσαν στο Λευκό Οίκο επιστολή με 40 θέσεις που υποστηρίζουν ότι θα σώσουν ζωές και θα βελτιώσουν αισθητά την εφαρμογή του υπάρχοντος νομικού πλαισίου χωρίς να απαιτείται καμία ενέργεια από το Κογκρέσο.`

Μετάφραση: enstoloi.gr
Πηγή: CBC news

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.