.

23 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ-Ακροδεξιοί οι αρχηγοί της συμμορίας ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

23 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ-Ακροδεξιοί οι αρχηγοί της συμμορίας

Ακροδεξιοί οι αρχηγοί της συμμορίας

Δύο πρώην συμμαθητές και ένα ακόμα άτομο, που αποτελούσαν τον ηγετικό «πυρήνα», επέλεγαν τους στόχους και μοίραζαν ρόλους. «Με αυτό το πουλί (οπλοπολυβόλο) στον ώμο και την μπλούζα της Χρυσής Αυγής θα εξαφανιστούν όλοι», ακούγονται να λένε σε συνομιλία τους, αν και η ακροδεξιά οργάνωση τονίζει ότι δεν έχει σχέση μαζί τους

Πρώην καταδρομείς, εκπαιδευμένοι στη χρήση βαρέων όπλων, αδίστακτοι, εξαιρετικά επικίνδυνοι και σε στενή επαφή με τον ακροδεξιό χώρο κινούσαν τα νήματα της πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε στην Καβάλα κατά την προχθεσινή μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Δύο πρώην συμμαθητές μαζί με ένα φίλο ενός εξ αυτών αποτελούσαν τον ηγετικό «πυρήνα» της οργάνωσης και ήταν αυτοί που άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ κατά αστυνομικών στο διπλό «χτύπημα» της περασμένης εβδομάδας στο Ροδολίβος Σερρών και στην Κεραμωτή Καβάλας.
Ενας μάλιστα από αυτούς ακούγεται σε συνομιλία που έχει καταγραφεί να λέει ότι «με αυτό το πουλί στον ώμο (οπλοπολυβόλο) και την μπλούζα της Χρυσής Αυγής θα εξαφανιστούν όλοι».
266.000 ευρώ και 3.000 δολάρια, 19 όπλα, χειροβομβίδα, πυροκροτητές και ρούχα της ΕΛ.ΑΣ. κατέσχεσαν, μεταξύ άλλων, οι αστυνομικοί
266.000 ευρώ και 3.000 δολάρια, 19 όπλα, χειροβομβίδα, πυροκροτητές και ρούχα της ΕΛ.ΑΣ. κατέσχεσαν, μεταξύ άλλων, οι αστυνομικοί
Αυτοί ήταν που επέλεγαν τους στόχους, στρατολογούσαν μέλη και μοίραζαν ρόλους στο εσωτερικό της οργάνωσης. Ενας φέρελπις δικηγόρος, που παρά το νεαρό της ηλικίας του προκαλούσε το κοινό αίσθημα της Καβάλας με τον υπερπολυτελή βίο του, είχε αναλάβει τη νομική υποστήριξη της οργάνωσης, παρέχοντας συμβουλές έναντι αμοιβής 500 ευρώ κατ' άτομο και οδηγίες για τη συνέχιση της δράσης τους. Ο Καβαλιώτης ειδικός φρουρός που υπηρετεί στην Αθήνα προμήθευε το κύκλωμα με αλεξίσφαιρα γιλέκα (ως αστυνομικός μπορούσε να τα αγοράζει χωρίς να κινεί υποψίες).
Μάλιστα, έχει καταγραφεί να συμμετέχει σε συνομιλίες για σχεδιαζόμενο μελλοντικό «χτύπημα» στην Αθήνα, αναλαμβάνοντας να υποδείξει τα κατάλληλα δρομολόγια. Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται και ένας ακόμη που έχει περάσει τις εξετάσεις για ένταξη στο σώμα των ειδικών φρουρών, ενώ ένα από τα φερόμενα ηγετικά στελέχη είναι γιος εν αποστρατεία αστυνομικού.
Το σημείο του εγγράφου από τη δικογραφία που αναφέρεται στο νέο οπλοπολυβόλο της οργάνωσης και στην «μπλούζα της Χρυσής Αυγής»
Το σημείο του εγγράφου από τη δικογραφία που αναφέρεται στο νέο οπλοπολυβόλο της οργάνωσης και στην «μπλούζα της Χρυσής Αυγής»
Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 23 άτομα, ηλικίας από 24 ως 50 ετών. Αλλο ένα άτομο είναι ήδη προφυλακισμένο για άλλο αδίκημα, ενώ αναζητούνται άλλα 7 άτομα για όπλα, ναρκωτικά και παραχαραγμένα νομίσματα.
Στο «ενεργητικό» της οργάνωσης έχουν καταγραφεί 5 ληστείες τραπεζών και 10 διαρρήξεις ΑΤΜ με χρήση εκρηκτικών, ενώ ένα μέλος έχει διαπράξει μόνος του άλλες 4 ληστείες.
Ακροδεξιοί οι αρχηγοί της συμμορίας
Η συνολική «λεία» αγγίζει τις 450.000 ευρώ, από τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 266.000 ευρώ και 3.000 δολάρια. Βρέθηκαν επίσης 19 όπλα (μεταξύ αυτών 4 καλάσνικοφ, 1 οπλοπολυβόλο, 6 καραμπίνες και 6 πιστόλια), χειροβομβίδα, πυροκροτητές, ρούχα της ΕΛ.ΑΣ. κ.ά.
Αποκαλυπτικές συνομιλίες
Οταν «κελαηδούσε» η «καρδερίνα»
Σε συνομιλία τους, που καταγράφηκε στις 16 Ιουνίου, δύο μέρες πριν από το διπλό «χτύπημα» σε Ροδολίβος Σερρών και Κεραμωτή Καβάλας, ακούγονται ηγετικά στελέχη της οργάνωσης να μιλούν με ενθουσιασμό για το νέο τους απόκτημα, ένα όπλο, το οποίο κωδικοποιημένα αναφέρουν ως «πουλί», ή «μηχανάκι», ή «καρδερίνα», που «κελαηδάει». Ως προμηθευτής αναφέρεται ο «Μπαμπάου». Οι κατηγορούμενοι περιγράφουν μια δοκιμή που έκαναν για τις δυνατότητες του όπλου, την οποία βιντεοσκόπησαν.
-«Ε έχουμε, έχουμε τέτοιο ρε; Εχουμε βίντεο με το πουλί να κελαηδάει. Για να το δειγματίσεις το πουλί. Αν το δεις θα πάθεις πλάκα».
-Τι έκανε; Το πήρε αγκαλιά; Το πήρε αγκαλιά;
-Δεν το πιστεύω, δεν το πιστεύω. Κάτι τέτοιο» (γέλιο).
Στη συνέχεια, και μιλώντας ακόμη για το νέο όπλο που τους «αναβαθμίζει» επιχειρησιακά, κάνουν αναφορά και στη «Χρυσή Αυγή».
-«Ολους όσους θα ζητάνε εδώ λέει. Θα τους ξεκ....με μαλ.. λέει. Θα χάσουν τον ύπνο τους. Γι' αυτό το τράβηξε φωτογραφίες το πουλί και βίντεο να κελαηδάει και τέτοια για να 'χει να δείξει. Κατάλαβες; Λέει με αυτό το πουλί στον ώμο και την μπλούζα της "Χρυσής Αυγής" θα εξαφανιστούν όλοι».
Μέλη της οργάνωσης έχουν καταγραφεί σε συνομιλίες να αναφέρονται σε ακροδεξιές οργανώσεις που δρουν στην περιοχή και να εκφράζονται θετικά για τη «Χρυσή Αυγή». Ενας από τους συλληφθέντες έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή σε επίθεση κατά αντιεξουσιαστών. Με ανακοίνωσή της η «Χρυσή Αυγή» διαψεύδει πως έχει οποιαδήποτε σχέση με τους συλληφθέντες.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ
Πηγή 'Εθνος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.