.

Ομοσπονδίες Αστυνομικών: Μήνυμα συμπαράστασης στη Γενική Απεργία ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Ομοσπονδίες Αστυνομικών: Μήνυμα συμπαράστασης στη Γενική Απεργία


Αθήνα 19 Φεβρουαρίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 201/9/18
Γενική Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
Μήνυμα συμπαράστασης των Ομοσπονδιών
Π.Ο.ΑΣ.Υ  Π.Ο.ΑΞΙ.Α.

  Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
  Η Κυβέρνηση συνεχίζει την εφαρμογή των προβλεπόμενων από τα Μνημόνια μέτρων, βυθίζοντας ακόμα περισσότερο την οικονομία στην ύφεση και ωθώντας το λαό μας στη φτωχοποίηση και στην υποτίμηση του βιοτικού του επιπέδου.
  Δυστυχώς, την ώρα που παραδέχονται δημοσίως ότι εφαρμόζουν μια λάθος συνταγή, καλούμαστε να δεχτούμε το λάθος τους και να σταματήσουμε τον αγώνα μας. Παρά τα δίκαια αιτήματά μας και τις απανωτές μειώσεις μισθών και συντάξεων που έχουμε υποστεί τα προηγούμενα χρόνια, σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων ψηφίζονται νέες περικοπές ύψους 88,2 εκατ. ευρώ για το 2014 συνολικά για τους ένστολους, μέσω ενός «νέου μισθολογίου» και 161,8 εκατ. ευρώ για τους συνταξιούχους .
  Η Κυβέρνηση, εξακολουθεί να μη λαμβάνει υπόψη της τη δυσχερή θέση στην οποία έχουμε περιέλθει, δεδομένου ότι την τελευταία τετραετία της «οικονομικής εξυγίανσης και δημοσιοοικονομικής προσαρμογής», το ετήσιο εισόδημά μας έχει μειωθεί κατά μ.ο. 35%, μέσω των αλλεπάλληλων περικοπών, της εφαρμογής ενός επιδοματικού «ειδικού μισθολογίου», που αγνοεί επιδεικτικά τις ιδιαίτερες συνθήκες και το επικίνδυνο της εργασίας μας, χωρίς να αναγνωρίζει τον κίνδυνο της εργασίας μας, που δεν αμείβει τις ατέλειωτες ώρες υπερωριακής εργασίας κλπ.
  Τα ίδια σκληρά μέτρα εφαρμόζονται επί δικαίων και αδίκων, αποδιαρθρώνοντας την κοινωνική συνοχή, γεννώντας φαινόμενα βίας και ανομίας, τα οποία καλούμαστε εμείς οι Έλληνες Αστυνομικοί να αντιμετωπίσουμε, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για μας και τις οικογένειές μας, αλλά και ως θεσμό με συγκεκριμένους ρόλους και απαιτήσεις.
  Το συνδικαλιστικό μας κίνημα καταγγέλλει την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική, ενώνει τη φωνή διαμαρτυρίας του με τις φωνές των εκατομμυρίων συμπολιτών μας και καλεί την Κυβέρνηση να αναθεωρήσει άρδην τα οικονομικά μέτρα που εφαρμόζει. Όσο επιμένει στην αδιέξοδη πολιτική της, για όλους εμάς τα θύματα μιας άδικης, ληστρικής πολιτικής, παραμένει ανοιχτός ο δρόμος του αγώνα. Αυτόν τον δρόμο σας καλούμε να βαδίσετε μαζικά και αύριο, δίνοντας το δικό σας «παρών» στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που έχουν προγραμματιστεί σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο της 24ωης Γενικής Απεργίας που έχει προκηρυχθεί από την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ.
  Ναι στον αγώνα για μια άλλη, δίκαιη και αποτελεσματική πολιτική, με γνώμονα τα συμφέροντα των απλών ανθρώπων και όχι την «ευημερία» των οικονομικών στατιστικών, που συνήθως μεταφράζεται σε σκανδαλώδη πλούτη από τη μια και σε εξαθλιωμένους εργαζόμενους και εκατομμύρια ανέργους από την άλλη.
ypografes_poasy-poaxia

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.