.

Ζούλα σε μια βάρκα μπήκα ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Ζούλα σε μια βάρκα μπήκα


Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

Βρισκόμαστε στο τρίτο υπόγειο των γραφείων της Ν.Δ., εκεί όπου στεγάζεται η θρυλική πλέον Truth Team. Στο δωμάτιο είναι αραγμένοι πέντε άνδρες από εκείνους που με το που τους βλέπεις, καταλαβαίνεις ότι η θεωρία του Δαρβίνου περί της Εξέλιξης των Ειδών είναι μια μπαρούφα και μισή. Κρατάνε στο ένα χέρι έναν φραπέ, στο άλλο ένα κομμάτι παστουρμά και παρακολουθούν κεχηνότες τα λαμπάκια ενός πολυδαίδαλου υπολογιστή, σαν αυτούς που είχαν τα διαστημόπλοια των b-movies του '60.


«Ρε, μαλ» γρυλλίζει ξαφνικά ένας από τους νεάντερνταλ, «η ΔΗΜ.ΑΡ. ρε γκρινιάζει, επειδή πειράξαμε λέει το βίντεο αυτού του ανάρχα του Διαμαντόπουλου». «Τι θένε, ρε μαλ, αυτοί οι φλώροι; Άμα δεν τους άρεσε το μοντάζ, να φωνάξουνε την άλλη φορά τον Αγγελόπουλο». «Ο Θόδωρας ο Αγγελόπουλος έχει πεθάνει, ρε μαλ». «Δεν εννοούσα τον Θόδωρα, ρε μαλ, τον Μανώλη εννοούσα». «Κι ο Μανώλης έχει πεθάνει, ρε μαλ». «Τι λε ρε μαλ, πέθανε ρε ο Μανώλης ο Αγγελόπουλος;». Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, το «μαλ» που επαναλαμβάνουν τα μέλη της Truth Team δεν δηλοί τον αυτοπαλαμίως ψευδοσυνουσιαζόμενο, αλλά τη σινεφιλική τους προσήλωση στον Γάλλο σκηνοθέτη Λουί Μαλ.

Εδώ που τα λέμε, έχουνε τα δίκια τους οι αυστραλοπίθηκοι της νοτιοδυτικής Συγγρού. Διότι οι ανακοινώσεις της ΔΗΜ.ΑΡ. που αποδοκιμάζουν τον αυταρχισμό του Κεδίκογλου και του Δένδια το κάνουν αισχυντηλά, με το γάντι, και τα δέοντα στη μαμά σας και μη σας χάσουμε και περάστε από το σπίτι να σας φιλέψουμε ένα φοντάν, ενώ παραλλήλως ρίχνουν αβέρτα κατραπακιές στην άλλη πλευρά, εγκαλώντας την για αδιαλλαξία, ροπή προς τη βία και άλλα δημαρίτικα. Και για να μη μείνει η παραμικρή αμφιβολία, βγαίνουνε μετά στις τηλεοράσεις τα στελέχη και δηλώνουν ότι, απαπά, εμείς μπορεί να έχουμε τις διαφωνίες μας στα επιμέρους, αλλά δεν πρόκειται να ρίξουμε την κυβέρνηση, δεν είναι εποχή για ηρωισμούς, του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ και άλλα δημαρίτικα.

Ο πρόεδρος Φώτης το ξεκαθάρισε: Είμαστε στην ίδια βάρκα. Με ποιους είστε στην ίδια βάρκα, κ. πρόεδρε; Με τον Σαμαρά, τον Δένδια, τον Βορίδη, τον Άδωνη, τον Θανάση τον Πλεύρη, τον Θανάση τον Μπούρα, το Μητσοτακέικο, το Μπομπολέικο, το Ψυχαρέικο, το Βαρδινογιαννέικο, τον Μίχαλο, τον Δασκαλόπουλο, τον Πρετεντέρη, την Τρέμη, τον Ευαγγελάτο, τον Παπαδημητρίου, τον Πορτοσάλτε, τον Θέμο Αναστασιάδη και την Άννα Παναγιωταρέα; Αυτό δεν είναι βάρκα, αυτό είναι σκυλοπνίχτης, είναι το καράβι από την "Ομίχλη" του Κάρπεντερ, που άραξε μια ήσυχη βραδιά στο γραφικό ψαροχώρι και την επομένη οι κάτοικοι είχανε γίνει δολώματα.

Ή, όπως θα 'λεγε και ο Μπάτης, «ζούλα σε μια βάρκα μπήκα/ στη σπηλιά του Δράκου βγήκα».





Πηγή: Η Αυγή




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.