.

ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ; ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ;


Του ΚΩΣΤΑ ΒΟΛΙΩΤΗ
Άρχισαν τα όργανα; Το ερώτημα αυτό πλανάται εκ νέου στο τρίγωνο Αθήνα – Άγκυρα Λευκωσία, στο οποίο προστίθεται ως σημαντική διάσταση το Τελ Αβίβ.

Η αναγκαία μεν αλλά καθυστερημένη και με πολλάερωτηματικά για την επιλογή του χρόνου, ρηματική διακοίνωση της Αθήνας στον ΟΗΕ για τις απαράδεκτες άδειες έρευνας της Τουρκίας στην προφανέστατα ελληνική υφαλοκρηπίδα του Ανατ. Αιγαίου, έτυχε μιας ακόμα προκλητικότερης απάντησης και εμμονής της Άγκυρας στις επεκτατικές ορέξεις της, ενώ στην ίδια απάντηση υποβόσκει και η απειλή για ενδεχόμενες μονομερείς τουρκικές έρευνες στα «αμφισβητούμενα» οικόπεδα, κάτι που ασφαλώς θα ανέβαζε την ένταση και την αντιπαράθεση.
Ίσως δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι αυτές οι εξελίξεις γύρω από το Αιγαίο προκαλούνται σε μια στιγμή που διαφαίνεται, σχεδόν μετά βεβαιότητας, ότι ο Ν. Αναστασιάδης, ένας ακραίος μνημονιακός και φανατικός Άνανιστής, προαλείφεται για νέος Πρόεδρος της Κύπρου.
Σημειώνουμε με ιδιαίτερη ανησυχία ότι ενόψει και της εκλογής Ν. Αναστασιάδη στην προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, έγκυροι διεθνείς πολιτικοί και δημοσιογραφικοί κύκλοι του κατεστημένου κάνουν λόγο από τη μία για ένα μνημόνιο στην Κύπρο συνδεδεμένο με λύση που θα στηρίζεται στηνεπανεμφάνιση του σχεδίου Ανάν και από την άλλη για μια λύση πακέτο στα ενεργειακά θέματα της Ανατ. Μεσογείου, μεταξύ των οποίων θα είναι η διευθέτηση των θαλάσσιων ζωνών Ελλάδας – Τουρκίας – Κύπρου.
Άλλωστε για την ανάγκη ενός τέτοιου πακέτου μίλησε ευθέως και πολύ πρόσφατα ο Γ. Παπανδρέου, καλώντας τον Μ. Ομπάμα (!) να παρέμβει προς προώθηση του!
Αυτήν την ώρα θα πρέπει να αποφευχθεί η Ελλάδα αλλά και η Κύπρος να υποστούν μαζί με τη μνημονιακή κηδεμονία και μείζονες εθνικές κρίσεις και υποχωρήσεις και ίσως εθνικές περιπέτειες, και αναφλέξεις.
Για να αποφευχθούν, όμως, τέτοιοι κίνδυνοι απαιτείται μια νέα ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική, πέραν από την παράδοση σε Γερμανία και ΗΠΑ. Όπως απαιτείται αποφασιστικότητα και σθένος στην υπεράσπιση των νόμιμων εθνικών δικαιωμάτων, τα οποία πρέπει να συνδυάζονται με τη μέγιστη σοβαρότητα, υπευθυνότητα και σύνεση, ώστε να αποφεύγονται «παγίδες», «προβοκάτσιες» και καμιά φορά εύκολοι πατριδοκάπηλοι τυχοδιωκτισμοί εσωτερικής κοπής, που έχουν πληρωθεί πανάκριβα στο παρελθόν και ίσως να αποβούν μοιραίοι στο μέλλον.
Όλα όμως τα παραπάνω παραπέμπουν εύλογα σε μια προοδευτική ανατροπή και σε κυβέρνηση της Αριστεράς, οι οποίες, πλέον, γίνονται αδήριτη και επιτακτική ανάγκη και για εθνικούς λόγους!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.