.

Πρωτοφανής παρέμβαση της Αστυνομίας στο συνδικαλιστικό δικαίωμα ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Πρωτοφανής παρέμβαση της Αστυνομίας στο συνδικαλιστικό δικαίωμα

Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δήλωση του Δημήτρη Τσουκαλά,  
Βουλευτή Επικρατείας  ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ
Υπεύθυνου Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη


Θέμα: Πρωτοφανής παρέμβαση της Αστυνομίας στο συνδικαλιστικό δικαίωμα

Σε διάβημα προς το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη προχώρησε σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία συνδικαλιστών από τις ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ και άλλα σωματεία μαζί με τον βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημήτρη Τσουκαλά για το ζήτημα που προέκυψε από την αναιτιολόγητη παρουσία δύο ενόπλων αστυνομικών εν υπηρεσία στην Συνέλευση των εκπροσώπων του Συντονισμού στα γραφεία του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών. Οι ίδιοι οι αστυνομικοί, όταν ρωτήθηκαν για το λόγο της παρουσίας τους, ισχυρίσθηκαν ότι εκτελούσαν εντολές του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ακρόπολης. Άμεσα οι εργαζόμενοι έσπευσαν στο αστυνομικό τμήμα ζητώντας εξηγήσεις από τον Διοικητή του τμήματος Ακροπόλεως. Ο Διοικητής παραδέχθηκε ότι είχε δοθεί εντολή στο Α.Τ. από τα κεντρικά γραφεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής για να ελεγχθεί η εργατική συνέλευση του Συντονισμού, αποδίδοντας ταυτόχρονα όμως το επεισόδιο στον υπερβάλλοντα ζήλο των συγκεκριμένων αστυνομικών.
Στο πλαίσιο του διαβήματος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έθεσε το θέμα στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Αθανάσιο Ανδρεουλάκο, ο οποίος δήλωσε άγνοια για το γεγονός και δεσμεύθηκε να διενεργήσει έρευνα. Ο Δημήτρης Τσουκαλάς δήλωσε στον Γενικό Γραμματέα ότι τέτοιες συμπεριφορές αμφισβητούν ευθέως το κατοχυρωμένο δικαίωμα -από τα άρθρα 11 και 12 του Συντάγματος- του συνέρχεσθαι και συνεταιρίζεσθαι και διαπίστωσε ότι το συγκεκριμένο γεγονός σε συνδυασμό με την ευρύτερη στρατηγική καταστολής των κοινωνικών αγώνων που έχει αναπτύξει η Κυβέρνηση Σαμαρά τους τελευταίους μήνες καταδεικνύουν τον πανικό που έχει καταλάβει τις κατεστημένες δυνάμεις  από την αυθόρμητη αντίδραση του Λαού απέναντι στις ασκούμενες νεοφιλελεύθερες πολιτικές.
Τόνισε ότι παρόμοιες σε ύφος συμπεριφορές της Αστυνομίας θυμίζουν αλήστου μνήμης εποχές, όπου η δράση του «φοιτητικού» και «συνδικαλιστικού» τμήματος της Ασφάλειας, λειτουργώντας στο μεταίχμιο του κράτους και του παρακράτους αποτελούσαν βασικούς βραχίονες πειθάρχησης των κοινωνικών διεκδικήσεων και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική και εκ του Συντάγματος αποστολή της Αστυνομίας να υπηρετεί τον λαό, από τον οποίο προέρχεται και η απόλυτη πλειοψηφία των Ελλήνων Αστυνομικών.
Διεμήνυσε, τέλος, ότι τόσο η μη έγκαιρη  διερεύνηση του ζητήματος όσο και η επανάληψη παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον, θα αποτελέσουν έμμεση παραδοχή της φυσικής Ηγεσίας του Υπουργείου, είτε πως δεν έχει την πρόθεση  ή τη δυνατότητα να σπάσει το απόστημα της αυθαιρεσίας μέσα στο Σώμα της είτε πως ανέχεται  και επιβραβεύει την αναβίωση του παρακράτους.

Το γραφείο τύπου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.