.

Καταγγελία για ωμή παρέμβαση στις συνδικαλιστικές ελευθερίες ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Καταγγελία για ωμή παρέμβαση στις συνδικαλιστικές ελευθερίες




Ε.Α.Υ. ΡΟΔΟΠΗΣ
Λ. Δημοκρατίας 3 – Κομοτηνή  - Τ.Κ. 691 00
Τηλέφωνο & Fax: 25310-70550
e-mail: eaynrod@otenet.gr

    ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. : 62 / 13                                Κομοτηνή, 14 Φεβρουαρίου 2013


ΠΡΟΣ :1. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ        

2. ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. Ν.ΡΟΔΟΠΗΣ
   κ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ Ευριπίδη
3. ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ κ. ΚΑΡΑΓΙΟΥΣΟΥΦ Αϊχάν
4. ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ κ. ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ Αχμέτ

ΘΕΜΑ : «Καταγγελία για ωμή παρέμβαση στις συνδικαλιστικές ελευθερίες».

- Η Ένωσή μας, εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στο άρθρο 58 του Νομοσχεδίου για την «Αναδιάρθρωση Υπηρεσιών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη – Αναβάθμιση Πυροσβεστικού Σώματος», που δόθηκε στη δημόσια διαβούλευση την 05-02-2013 και ζητά την άμεση απόσυρση του συγκεκριμένου άρθρου, από το τελικό κείμενο που θα εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή.
- Καταγγέλλουμε τις συγκεκριμένες διατάξεις ως ωμή παρέμβαση στη συνδικαλιστική λειτουργία και δράση μας. Είναι ξεκάθαρο πλέον για εμάς ότι η ηγεσία μας εφαρμόζει τακτικές φίμωσης, εκφοβισμού, στοχοποίησης, χειραγώγησης του συνδικαλιστικού μας κινήματος και δημιουργία κλίματος εσωστρέφειας, προκειμένου να μας αποπροσανατολίσει.
- Η διαταγή του Αρχηγείου μας, για διενέργεια Ε.Δ.Ε. σε βάρος του Προέδρου της Ε.Α.Υ. Πιερίας αρχικά και στη συνέχεια σε βάρος έξι μελών του Δ.Σ. της Ε.Α.Υ. Ροδόπης και ενός μέλους της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Α.Μ.Θ., οι οποίοι, κινήθηκαν αυστηρά στα πλαίσια της συνδικαλιστικής τους δράσης, ως υποχρεούνται εκ του θεσμικού τους ρόλου, αποτέλεσαν τα πρώτα δείγματα των προθέσεων και της στάσης της ηγεσίας μας όσον αφορά το συνδικαλιστικό μας κίνημα.
- Αποκορύφωμα της τακτικής απαξίωσης και ελέγχου μας, αποτελεί, η χωρίς προηγούμενη ενημέρωση της Ομοσπονδίας μας, εισαγωγή του άρθρου 58 στο ανωτέρω Νομοσχέδιο, με το οποίο καταργείται το προσφάτως κατοχυρωμένο δικαίωμα εκλογής αιρετών εκπροσώπων μας με το σύστημα της απλής αναλογικής και επαναφέρει την διαδικασία εκλογής αιρετών εκπροσώπων μέσω ενιαίου ψηφοδελτίου.
- Το σύστημα της απλής αναλογικής αποτελεί την δημοκρατικότερη και αντιπροσωπευτικότερη εκλογική διαδικασία.
- Είναι σύστημα πλουραλιστικό, που επιτρέπει την πολυφωνία και προστατεύει το δικαίωμα έκφρασης της μειοψηφίας.
-  Ό,τι άλλο, αποτελεί φίμωση και δεν συνάδει με την έννοια της δημοκρατίας.
- Αποτελούσε διαχρονικό αίτημα της Ομοσπονδίας μας και ως τέτοιο έχει καταγραφεί σε ψηφίσματα των Συνεδρίων μας. Παρ’ όλα αυτά, μόλις το 2011 νομοθετήθηκε ως δικαίωμά μας, καταστώντας μας πλέον κοινωνούς της δημοκρατίας στην έκφραση.
- Ισχύει δε, ως εκλογικό σύστημα σε όλες τις συνδικαλιστικές ενώσεις εργαζομένων.
- Η κατάκτηση αυτή, αποτελεί για εμάς ένα σημαντικό βήμα εκδημοκρατισμού του συνδικαλιστικού μας κινήματος, που μας φέρνει πιο κοντά στην κοινωνία. Σε όσους, παρότι δηλώνοντας «δημοκράτες», νοιώθουν να απειλούνται από τον εκδημοκρατισμό της Αστυνομίας και προσπαθούν πισωγυρίσματα, στέλνουμε σαφές μήνυμα ότι οι Έλληνες Αστυνομικοί προχωρούν μόνο μπροστά και ως εκ του ρόλου τους θεματοφύλακες της Δημοκρατίας, θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για μία νέα Αστυνομία με όρους κοινωνίας και θα τα καταφέρουν ξεπερνώντας όποια σκόπελο γιατί έχουν στο πλευρό τους την κοινωνία και είναι αναπόσπαστο κομμάτι αυτής.
- Το συνδικαλιστικό μας κίνημα διαχρονικά επέδειξε ωριμότητα και υπευθυνότητα στη δράση του, κινούμενο μακριά από πολιτικές διχασμού, πόλωσης και κομματικές αγκυλώσεις, αγωνιζόμενο με μοναδικό γνώμονα την κατοχύρωση και διαφύλαξη των εργασιακών μας δικαιωμάτων και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών ασφαλείας στους πολίτες της χώρας μας, παλεύοντας και κατακτώντας τον εκδημοκρατισμό στο χώρο μας προς όφελος της κοινωνίας.
- Δεν αποδεχόμαστε την όποια προσπάθεια αμφισβήτησης της ωριμότητας και υπευθυνότητάς μας και δεν εκχωρούμε κανένα από τα κεκτημένα δημοκρατικά μας δικαιώματα για τα οποία δώσαμε σκληρούς αγώνες.
- Καταδικάζουμε τις προσφάτως εκδηλωθείσες αλλεπάλληλες προσπάθειες της Ηγεσίας μας, χειραγώγησης, ελέγχου, φίμωσης  και διαχωρισμού μας από την κοινωνία.
Τέτοια φαινόμενα, είναι επικίνδυνα για τη δημοκρατία μας
- Αναρωτιόμαστε ποιο θα είναι το επόμενο βήμα; Μήπως δεν θα πρέπει να εκπλαγούμε εάν δούμε, να προτείνεται η ψήφιση διάταξης που θα προβλέπει διορισμό και όχι εκλογή των εκπροσώπων μας;
-  Θα μας χαροποιούσε ιδιαίτερα, εάν η Ηγεσία μας επεδείκνυε τον ίδιο ζήλο προκειμένου να επιλύσει τα χρόνια λιμνάζοντα σοβαρά μας προβλήματα  σε συνεργασία και με τη βοήθεια του συνδικαλιστικού μας κινήματος, αντί να παρεμβαίνει αναιτιολόγητα στη λειτουργία μας.
- Καλούμε όλους τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου και ειδικότερα τους Βουλευτές του Νομού μας, να καταδικάσουν και να καταψηφίσουν το συγκεκριμένο άρθρο, επιδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό την εμπιστοσύνη τους στους Έλληνες αστυνομικούς και προστατεύοντας τους δημοκρατικούς θεσμούς.
- Η Ένωσή μας αναμένει με ενδιαφέρον την τοποθέτησή τους, ενημερώνοντας σχετικά τα μέλη της.
 
                                    ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.  
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ



ΤΖΑΤΖΑΝΑ Σταυρούλα
6 9 7 7 5 0 0 3 7 4
Ο  ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Παναγιώτης
6 9 7 4 3 2 9 9 7 6  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.