.

ΩΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΕΝΔΙΑ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

ΩΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΕΝΔΙΑ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ.


                 
    Η απλή αναλογική στη διαδικασία εκλογής των εκπροσώπων των αστυνομικών, ήταν πάγιο αίτημα  από τα πρώτα βήματα του συνδικαλιστικού τους κινήματος και υλοποιήθηκε το 2011.



     Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε τη διάταξη αυτή  , παρόλο που η πάγια θέση της αριστεράς ήταν η καθιέρωσή της απλής αναλογικής, γιατί ζητούσε πλήρη εφαρμογή του Ν.1264/82 και δεν δέχτηκε τον προσδιορισμό των ορίων της κάθε ένωσης που συνόδευε την καθιέρωση της . Δεν μπορεί να αμφισβητήσει όμως κανείς ότι η καθιέρωση της απλής αναλογικής ήταν ένα μεγάλο βήμα στη διεύρυνση των συνδικαλιστικών ελευθεριών των αστυνομικών. Με το σύστημα αυτό  έπαψε η ισοπεδωτική κυριαρχία της πλειοψηφικής άποψης και διασφαλίστηκε η εκπροσώπηση όλων των απόψεων  και θέσεων.  
     Ο Υ.Δ.Τ. στο σχέδιο νόμου για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών τουΥ.Δ.Τ.κΠ.Π, αναβάθμιση του Π.Σ. και άλλες διατάξεις που έχει για διαβούλευση, με το άρθρο 58 καταργεί την απλή αναλογική και επαναφέρει το παλαιό καθεστώς εκλογής των εκπροσώπων των αστυνομικών.
Μετά το πετσόκομμα των μισθών,  των συντάξεων, τη διάλυση των ταμείων των αστυνομικών, τη δραματική μείωση των χρημάτων για τη λειτουργία των υπηρεσιών, την εξαγγελία περαιτέρω  μισθολογικών περικοπών  το 2013-14, περιστέλλουν  τις δημοκρατικές και συνδικαλιστικές τους ελευθερίες.
Αυθαίρετα, χωρίς διάλογο, ο Υ.Δ.Τ. επιβάλλει τον δικό του νόμο και τάξη στα συνδικαλιστικά δρώμενα της αστυνομίας. Με αυτή την ωμή παρέμβαση, που είναι συνέχεια των διώξεων αστυνομικών για τη συνδικαλιστική τους δράση, πέραν της περιστολής δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών προσπαθεί να τους φοβίσει και  να κατευθύνει τη συνδικαλιστική τους εκπροσώπηση για να φιμωθούν.
    Ο υπουργός του νόμου και της τάξης της τρικομματικής κυβέρνησης, που εκλέχτηκε έχοντας στην κορυφή της προεκλογικής και μετεκλογικής ατζέντας την εγκληματικότητα, φοβάται αυτούς που στέλνει να αντιμετωπίσουν την εγκληματικότητα απροστάτευτοι και εξαθλιωμένοι. Φοβάται τις αντιδράσεις των αστυνομικών  απέναντι στην πολιτική που ασκεί.
    Ο υπουργός της μηδενικής ανοχής στην ανομία, με την πολιτική του έχει διαλύσει τις υπηρεσίες και έχει εξαθλιώσει τους αστυνομικούς και τις οικογένειές τους.
    Τη διάλυση των υπηρεσιών προσπαθεί να την κουκουλώσει με την υποτιθέμενη αναδιοργάνωση.
    Τις αντιδράσεις των αστυνομικών θέλει να τις εξουδετερώσει με την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής τους δράσης και την κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών.
    Ο Δένδιας για να δικαιολογήσει την αυταρχική του συμπεριφορά επισήμως δηλώνει ότι θέλει να κτυπήσει τον κομματισμό και ανεπισήμως διαρρέει ότι καταργεί την απλή αναλογική γιατί φοβάται τη συγκροτημένη εκπροσώπηση χρυσαυγιτών.  Καλά, ο υπουργός δεν σκίζει τα ρούχα του ότι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στην αστυνομία; Αν γνωρίζει ότι υπάρχουν οργανωμένοι φορείς φασιστικής ιδεολογίας στην αστυνομία σε ανησυχητική έκταση τι έχει κάνει για να τους αντιμετωπίσει; Όλες οι ενώσεις εκτός από μία έχουν κάνει εκλογές με απλή αναλογική. Το ίδιο και η ομοσπονδία. Εννοεί κάτι για αυτούς που ήδη έχουν εκλεγεί ή για αυτούς που θα εκλεγούν στην ένωση Αττικής ;                                                                                               Ο φασισμός  δεν αντιμετωπίζεται κτυπώντας τη δημοκρατία.
Η ανυπόστατη δικαιολογία του Δένδια αποδεικνύει ποιους  και σε τι εξυπηρετεί η χρυσή αυγή. Αποδεικνύει το σφιχτό εναγκαλισμό της με την τρικομματική κυβέρνηση και το λόγο που τη θέλουν ζωντανή και δραστήρια. Αποδεικνύει γιατί την ίδια στιγμή που τσακίζονται οι λαϊκοί αγώνες τα τάγματα εφόδου δρουν ανεξέλεγκτα.
Αλήθεια το ΠΑ.ΣΟ.Κ. που έφερε το νόμο στη βουλή το 2011 και τον υπερψήφισε και η ΔΗΜ.ΑΡ. τι θα κάνουν; Θα το ψηφίσουν στη βουλή;
    Ο κος Δένδιας ξεκινάει από την αστυνομία την εφαρμογή των εξαγγελιών Βορίδη και Βρούτση για κατάργηση συνδικαλιστικών ελευθεριών . Όσο εντείνεται η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και η βίαιη αναδιανομή του πλούτου σε βάρος του λαού , θα κτυπάνε  τις συνταγματικές και δημοκρατικές ελευθερίες μήπως και ελέγξουν τις αντιδράσεις του. Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος της κυβέρνησης είναι χωρίς επιστροφή.  Τον κατήφορο αυτό θα τον ανατρέψει η ειρηνική εξέγερση του λαού που καμιά απαγόρευση δεν  θα μπορέσει να την σταματήσει. Και τότε η αστυνομία  θα είναι μαζί με το λαό .
                                                     Τάσος Μαυρόπουλος  Αντιπλοίαρχος Λ.Σ.(ε.α.)
                                                     Γραμματέας του τμήματος σωμάτων ασφαλείας
                                                                       του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
                                                                                   www.mauropoulos.blogspot.com





















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.