.

Ομιλία Γρ.ΕΑΠΣ Τάσου Μανιάτη στο 17ο ΣΥΝΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΑΠΣ ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Ομιλία Γρ.ΕΑΠΣ Τάσου Μανιάτη στο 17ο ΣΥΝΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΑΠΣ


Συνάδελφοι
Ήδη διανύουμε τον 4ο χρόνο μιας χωρίς προηγούμενο εδώ και δεκαετίες οικονομικής – αξιακής  κρίσης στην Πατρίδα μας .
Μίας κρίσης πού δημιούργησαν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα με την στήριξη του Γαλλογερμανικού άξονα των <Μερκοζί>, εφαρμόζοντας στην Ελλάδα μνημόνια  πού ξεπουλούν την περιουσία του κράτους και εξοντώνουν τους πολίτες .

Εκτελεστές των μνημονιακών προγραμμάτων είναι οι αιμοσταγείς ηγέτες και βουλευτές των κομμάτων Ν.Δ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ.
Μερικά από τα αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι:
-Το ξεπούλημα δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας.
--Πάνω από 3.500 αυτοκτονίες συμπολιτών μας.
-Περί τα 3.900.000 κάτω από τα όρια της φτώχιας.
-Αστρονομικά ποσοστά της ανεργίας ειδικά στους νέους πού φτάνουν το 61%.
Οι προστάτες της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και του κράτους,( οι ένστολοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας )υπέστησαν μειώσεις πού μέχρι στιγμής προσεγγίζουν το 45%, με ταυτόχρονη ίσως και μεγαλύτερη μείωση του μισθού και του ΕΦΑΠΑΞ των συνταξιούχων συναδέλφων μας..
Εκτός από την οικονομική εξαθλίωση οι ένστολοι υπέστησαν έναν τρισάθλιο εμπαιγμό των κομμάτων της συγκυβέρνησης με αρχή τις προεκλογικές ψεύτικες υποσχέσεις τους <<ότι οι ένστολοι δεν θα υποστούν περικοπές >> για να υφαρπάξουν την ψήφο μας  και να ολοκληρώσουν την καταστροφική τους εργολαβία.
Οι εμπαιγμοί συνεχίστηκαν μέχρι την ψήφιση από την Βουλή του πακέτου των περικοπών για το 2013. Χαρακτηριστικό είναι, ότι πριν την ψήφιση των περικοπών ,σε συνάντηση των Ομοσπονδιών και Ενώσεων των Σωμάτων Ασφαλείας με τον υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα  μας γνωστοποίησε τις  ως άνω περικοπές , ανακοινώνοντας επιπλέον  πακέτο περικοπών για το 2014 ( 88.200.000 για τα Σ.Α. μέσα από ένα Νέο Ειδικό Μισθολόγιο του 2013,και μάλιστα ήταν τόσο σαφής που μας ανακοίνωσε ότι μερίδιο των περικοπών του 2014 θα καλυφθεί από το κόψιμο των μισθολογικών προαγωγών, με την γνωστή φράση ότι φοράς θα παίρνεις).
Εκτός από τον (ειλικρινή Δήμιο) κ. Στουρνάρα οι εκπρόσωποι των κομμάτων Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – και ΔΗΜΑΡ μας διαβεβαίωναν περί του αντιθέτου.
Στην συνέχεια αφού ολοκλήρωσαν την ΚΛΕΨΙΑ στο εισόδημά μας με την Ψήφο τους , συνέχισαν τον εμπαιγμό ότι δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές. Φτάσαμε έτσι στις 18 του Φεβρουαρίου  του 2013 όπου οι Επίορκοι δήμιοι συγκυβερνήτες επικαιροποίησαν  τις περικοπές  του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ  3 για το 2014 ακριβώς αυτά πού είχε ανακοινώσει το 2013 ο Στουνάρας.
ΜΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΑΝ!!!!!!!!!!!!
Προστιθέμεθα ήδη  στα 3.900.000 συμπολίτες μας πού βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχιας.
ΟΙ ΔΗΜΙΟΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΩΧΕΥΟΥΝ ΜΟΝΟ      ΑΛΛΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΘΕ ΕΝΟΙΑ ΗΘΙΚΗΣ  ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΜΑΣ    ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.
Συνάδελφοι:
  Η ΕΑΠΣ έδωσε όλο αυτό το διάστημα αγώνες για να σταματήσει η φτωχοποίηση και εξαθλίωση όλων των ένστολων. Πρωτοστάτησε σε όλες τις κινητοποιήσεις  τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο. Κατέγραψε παραγωγικό έργο τόσο με την παρότρυνση σε κινητοποιήσεις όσο και την συμμετοχή της σε αυτές, και ακόμη με  κατάθεση προτάσεων για  όλα τα θεσμικά ζητήματα.
To τελευταίο διάστημα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας Πολίτη προώθησε ένα σχέδιο νόμου για την αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών του Π.Σ με το οποίο υποβαθμίζει την Π.Π της Χώρας όσο και το Π.Σ, χαρακτηριζοντάς το ως ιδιαίτερο Σώμα Ασφαλείας με ένα σωρό απαράδεκτες ρυμίσεις.  Πώς μπορεί να γίνει αναδιωργάνωση και εκξυγχρονισμός του Π.Σ στην λογική πού επιβάλει το μνημόνιο και η Τρόικα (μείωση των λειτουργικών δομών κατά 30%, και πάγωμα των προσλήψεων για το 2013 ??
Συνάδελφοι:
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ!!!! ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΡΚΗΣ    ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ!!!!!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΙΩΝ ΜΑΣ !!!!!!!!
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΜΑΣ!!!!!!!!
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ ΔΟΛΟΦΩΝΩΝ!!!!!!!!
ΚΑΠΙΟΙ  ΘΕΛΟΥΝ ΛΑΟ ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΛΩΝ  ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ ΧΩΡΙΣ ΛΑΟ
ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ?
ΚΑΜΙΑ ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΑΙ
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΟΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΣΤΑΜΑΤΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ
ΠΑΛΛΕΥΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.