.

Τέσσερις αστυνομικοί την...ημέρα εγκαταλείπουν το Σώμα! ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Τέσσερις αστυνομικοί την...ημέρα εγκαταλείπουν το Σώμα!

Τέσσερις αστυνομικοί την... ημέρα εγκαταλείπουν το Αστυνομικό Σώμα! Ένας αξιωματικός και τρεις κατώτεροι αποστρατεύονται με τη θέλησή τους κατά τη διάρκεια ενός 24ωρου.

Σ' αυτούς τους αριθμούς κυμαίνεται ο μέσος όρος των ενστόλων που αποφασίζουν να εγκαταλείψουν την ενεργό δράση και να μπουν στην αποστρατεία, με κύρια αιτία, φυσικά, το "πετσόκομμα" των μισθών τους.
Κατά μέσο όρο 1.621 αστυνομικοί φεύγουν κάθε χρόνο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, την τελευταία 5ετία.
Από τα στοιχεία που έχει ο Κλάδος Οργάνωσης και Ανθρώπινου Δυναμικού-Διεύθυνση Αστυνομικού Προσωπικού, την τελευταία 5ετία (2008-2012) έχουν αποστρατευθεί με αίτησή τους συνολικά 7.884 αστυνομικοί. Από αυτούς, οι 1.343 είναι αξιωματικοί και 6.541 κατώτεροι. Σε 16 αξιωματικούς και 206 κατώτερους έχει επιβληθεί η πειθαρχική ποινή της απόταξης για σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα. Ο συνολικός αριθμός των ενστόλων που έχουν εγκαταλείψει την Ελληνική Αστυνομία το χρονικό διάστημα από 2008 έως 2012 ανέρχεται σε 8.106 αστυνομικούς.
Η «μεγάλη φυγή» παρατηρήθηκε το 2008-2009, όταν αρκετοί ένστολοι «προέβλεψαν» το δυσοίωνο οικονομικό τους μέλλον και αιτήθηκαν την αποστρατεία τους λαμβάνοντας συντάξεις με τον αμέσως επόμενο βαθμό από εκείνον που κατείχαν και... ολοκληρωμένο εφάπαξ! Οι περισσότεροι από αυτούς βρήκαν και «μαύρη» εργασία στον ιδιωτικό τομέα.
Από εκεί κι έπειτα, αρκετοί αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν την ίδια επιδίωξη αποστρατείας, «καθηλώθηκαν» από τα νέα μέτρα, το όριο ηλικίας και τις εξαντλητικές μισθολογικές μειώσεις στην περίπτωση που επέλεγαν να αποστρατευτούν.
Αυτή τη στιγμή στο αστυνομικό σώμα υπηρετούν περίπου 55.000 ένστολοι. Το ποσοστό εκείνων που είναι άνω των 55 χρόνων και μπορούν να να θεμελιώσουν το δικαίωμα πλήρους σύνταξης είναι κάτω από το 50%. Αστυνομικοί κύκλοι αναφέρουν πως, αν κάποιος αστυνομικός επιθυμεί τώρα να βγει σε σύνταξη, με όσο το δυνατόν αξιοπρεπή δεδομένα αλλά και εφάπαξ, θα πρέπει να έχει συμπληρώσει τα 31 χρόνια υπηρεσίας και την ηλικία των 55 χρόνων.


crime

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.