.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Υπόθεση του λαού η αποκάλυψη και απομόνωσή της ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Υπόθεση του λαού η αποκάλυψη και απομόνωσή της

Πηγή:Ριζοσπάστης

Γρηγοριάδης Κώστας
Απόλυτα ικανοποιημένοι συγκυβέρνηση, ΕΕ, ξένα και ντόπια μονοπώλια, απολαμβάνουν το τελευταίο διάστημα τις υπηρεσίες που απλόχερα τους προσφέρουν οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Μέσα σε λίγες μέ
ρες:
Η φασιστική οργάνωση ζήτησε στη Βουλή να υπάρξει νέα στήριξη από το κράτος (άρα χρήματα του λαού) προς τους εφοπλιστές («ενίσχυση των ναυτιλιακών εταιρειών υπό όρους από τη μεριά του κράτους», να δοθούν "εγγυητικές επιστολές από το κράτος" για να εξασφαλίσουν οι εφοπλιστές δάνεια). Σε άλλα θέματα λαλίστατη, αποσιώπησε εντελώς ότι οι «πλοιοκτήτες» απαιτούν νέες μειώσεις στους μισθούς των ναυτεργατών βυθίζοντας τα πληρώματα στη φτώχεια. Αποδέχτηκε τα κάθε είδους χαράτσια που επιβάλλει η συγκυβέρνηση στο λαό «από τη ΔΕΗ μέχρι την εφορία» με μόνη αντιπρόταση να τα εισπράττει με... δόσεις. Εβαλε τον βουλευτή της Παναγιώταρο να δηλώνει στη Βουλή ότι η δήθεν πατριωτική οργάνωση υπερψηφίζει κυβερνητική τροπολογία για πώληση ελληνικού εδάφους (νησιών και νησίδων) σε μεγαλολεφτάδες, υποστηρίζοντας πως «το γεγονός ότι πρέπει να υπάρχει η υπογραφή του υπουργείου Αμυνας είναι μια καλή ασφαλιστική δικλείδα για οποιαδήποτε εκμετάλλευση, πώληση, οτιδήποτε έχει να κάνει με νησίδες και βραχονησίδες της πατρίδας μας»...
Παραπέρα, κάνει πλάτες σε ρωσικές και αμερικανικές πολυεθνικές προκειμένου να βάλουν χέρι στον ορυκτό πλούτο Ελλάδας και Κύπρου. Συνεχίζει να αναζητά για να στείλει σε τσιφλικάδες και εργολάβους πάμφθηνους εργάτες, με 18 ευρώ μεροκάματο, δίχως ένσημο κι ασφάλιση. Εμφανίζει εαυτόν ως νομοτηρητή της «ελεύθερης αγοράς». Στοχοποιεί πρωτοπόρους ναυτεργάτες, αγρότες, μαθητές, όσους αγωνίζονται ενάντια στα άγρια αντιλαϊκά μέτρα συγκυβέρνησης, τρόικας, ΕΕ. Σε καιρούς λαϊκού αναβρασμού απειλεί ότι στην πρώτη ευκαιρία θα μας στείλει τα τανκς. Επιχαίρει δημόσια γιατί έχει με τη συγκυβέρνηση την ίδια «ατζέντα» σε μια σειρά ζητήματα (π.χ. ανθρωποκυνηγητό μεταναστών, ιθαγένεια, απόρριψη στις στρατιωτικές σχολές όποιου δεν κρίνουν αρκετά... Ελληνα).
Τι περισσότερο να ζητήσουν το Μαξίμου, η τρόικα, ο ΣΕΒ ή η Ενωση Εφοπλιστών;
Τα παραπάνω αποδεικνύουν περίτρανα ότι η Χρυσή Αυγή πέρα από τους τραμπουκισμούς των μελών της (το εκμεταλλευτικό σύστημα έχει και τέτοιο καταμερισμό «έργου» στα δυσώδη σπλάχνα του) και το χιτλερικό κιτς που εξ ορισμού τη χαρακτηρίζει και προβάλλει, ελάχιστες διαφορές έχει από άλλα κόμματα και μορφώματα των αστών. Τα ίδια συμφέροντα εξυπηρετούν, την εξουσία του μεγάλου κεφαλαίου πάνω στην εργατική τάξη και το λαό. Γι' αυτό ακριβώς είναι ψευδεπίγραφα, άνευ αντικρίσματος και σημασίας όσα πομπώδη λένε διάφοροι αστοί πολιτικοί και δημοσιολόγοι, τα περί συγκρότησης «δημοκρατικού μετώπου» απέναντι στους φασίστες, την ίδια ώρα που την ίδια πολιτική υπηρετούν. Στην πραγματικότητα, μέσω των φασιστοειδών, μια σειρά άλλοι αστοί ευκαιρία ψάχνουν να ξεπλυθούν στα μάτια του λαού για τα άγρια μέτρα που επιβάλλουν σε βάρος του, εμφανιζόμενοι τάχα εναντιωνόμενοι στους μπράβους του ίδιου αστικού συστήματος, στη Χρυσή Αυγή.
Εξ ου και όλο το βάρος της αποκάλυψης του βρώμικου ρόλου της αστικής Χρυσής Αυγής πέφτει αντικειμενικά στους ώμους του ταξικού εργατικού κινήματος, στην οργανωμένη και συνειδητή πρωτοπορία του. Κι επειδή αυτό ήδη γίνεται, επειδή εργάτες στους χώρους δουλειάς, μαθητές στα σχολειά, φοιτητές και σπουδαστές στις σχολές, απλός κόσμος στις λαϊκές γειτονιές, μιλούν ανοιχτά, τους ξεμπροστιάζουν με στοιχεία, επειδή η αλήθεια τούς πονάει, γι' αυτό κι έχουν σκυλιάσει τα φασισταριά.
Τους πονάει αυτή η σε βάθος και συστηματική αποκάλυψη του ποιους υπηρετούν, του συστημικού τους ρόλου. Γι' αυτό και σπεύδουν να ξαναπροσφέρουν στα αφεντικά τους άλλη μια υπηρεσία αναπτύσσοντας πρωτόγονο αντικομμουνισμό, με ανιστόρητες αναφορές, χυδαίες επιθέσεις στο λαϊκό κίνημα και τους αγωνιστές του, πλήρη διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας.
Οι φασίστες, όπως το έχει αποδείξει η ίδια η Ιστορία, το δάσκαλό τους θα το βρουν από το λαό. Το είδαμε την Κυριακή που πέρασε, στην Τσαριτσάνη της Λάρισας, με την πλούσια και ηρωική αντιστασιακή δράση, όπου ο ίδιος ο λαός δεν επέτρεψε στους φασίστες της Χρυσής Αυγής να προσβάλουν, να λερώσουν με την παρουσία τους, εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους πατριώτες που εκτελέστηκαν εκεί το Μάρτη του 1943 από τα στρατεύματα κατοχής. Με το που έγινε αντιληπτή η παρουσία της χρυσαυγίτικης αντιπροσωπείας (σημειωτέον προσκλήθηκαν από τον ΠΑΣΟΚο δήμαρχο Ελασσόνας), οι συγκεντρωμένοι (προσπερνώντας τους δημοτικούς συμβούλους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που ποιούσαν τη νήσσα) αντέδρασαν έντονα, απαιτώντας την αποχώρηση των φασιστοειδών, και τα κατάφεραν.
Η συνέχεια στα της Τσαριτσάνης ήταν άκρως αποκαλυπτική: Τόσο έτσουξε τα φασιστοειδή η αντίδραση του λαού ώστε πικαρισμένη η ΤΟ της Χρυσής Αυγής έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση προεξοφλώντας ότι «...σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί μεγαλειώδης συγκέντρωση και ομιλία στην κεντρική πλατεία της Τσαριτσάνης με θέμα "τα εγκλήματα του κομμουνισμού εις βάρος του ελληνικού Εθνους". Θα υπάρξει ενδελεχής ανάλυση των ομαδικών σφαγών αμάχων που πραγματοποιήθηκαν από τους κομμουνιστές κατά την περίοδο 1945-49, του παιδομαζώματος και της εθνομηδενιστικής πολιτικής από πλευράς ΚΚΕ αναφορικά με τα σχέδια παραχώρησης της Μακεδονίας και της Θράκης σε Γιουγκοσλαβία και Βουλγαρία αντίστοιχα. Η ημερομηνία καθώς και η ώρα της εκδήλωσης θα ανακοινωθούν στα μέλη και στους υποστηρικτές του κινήματος. ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΔΕ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ»...
Είναι αυτός ακριβώς ο χυδαίος και πρωτόγονος αντικομμουνισμός της νεοναζιστικής οργάνωσης, αυτές οι πτυχές αστικής ιστοριογραφίας που της ανατέθηκαν από το σύστημα να αναπτύσσει, που ξεμπροστιάζουν το βαθιά αντιλαϊκό χαρακτήρα της. Είναι η εναντίωσή της στους σκληρούς αγώνες του λαού για την απελευθέρωση από τη ναζιστική κατοχή (αυτή που υμνούν οι χρυσαυγίτες), όταν οι αστοί είτε την υπηρέτησαν, είτε εγκατέλειψαν το λαό στο έλεός της φεύγοντας για τη Μέση Ανατολή. Είναι η εναντίωσή της και στα μετέπειτα, όταν ο λαός, κόντρα στους αστούς που προτίμησαν να φύγουν ή στους συνεργάτες των ναζιστών Γερμανών, πάλεψε για μια Ελλάδα χωρίς εκμεταλλευτές. Αυτούς που υπηρετεί η Χρυσή Αυγή.
Γι' αυτό ξερνούν όλη τους τη χολή, τη βγαλμένη από τα εγχειρίδια μυστικών υπηρεσιών τύπου CIA και British Intelligence ή αντιγράφοντας άλλα «παπαγαλάκια» του εκμεταλλευτικού συστήματος, ενάντια στο εργατικό ταξικό κίνημα, απέναντι στην εργατική εξουσία, απέναντι και ενάντια στην προοπτική ο λαός επιτέλους να ζήσει αφέντης στον τόπο του. Χολή ενάντια στους κομμουνιστές και το Κόμμα τους.
Το πώς οι φασίστες σκορπούν μπρος στο λαό το είδαμε μεσοβδόμαδα και στη Σάμο όπου χρυσαυγίτες εμφανίστηκαν, προκλητικά κιόλας, σε κινητοποίηση ενάντια στο «σχέδιο Αθηνά». Η Γενική Συνέλευση των φοιτητών του Τμήματος Στατιστικής και Αναλογιστικών Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών αποφάσισε να διώξει κάθε εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, κάθε εκπρόσωπο του φασισμού. Αμέσως μετά μικρή ομάδα χρυσαυγιτών μαζεύτηκε έξω από την κατάληψη του Μαθηματικού, στην Εμπορική Σχολή. Πήραν όμως το «μήνυμα» από τους φοιτητές αλλά και τους εργαζόμενους που έσπευσαν να βοηθήσουν στην περιφρούρηση της κατάληψης, ότι είναι ανεπιθύμητοι και εξαφανίστηκαν.
Το είδαμε πρόσφατα στην Πάρο, όταν κάτοικοι και φορείς του νησιού αντέδρασαν άμεσα και δυναμικά σε μάζωξη φασιστοειδών στο νησί τους, δεν τους παραχωρούσαν χώρο να την κάνουν, με τα χίλια ζόρια βρήκαν οι νεοναζί ένα μαγαζί να χωθούν μέσα, την ίδια ώρα που ο παριανός λαός οργάνωνε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην παρουσία φασιστοειδών στον τόπο του. Συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες Παριανοί, γονείς με τα παιδιά τους, εκπαιδευτικοί, νεολαίοι, εργαζόμενοι - υπολογίζονται σε πάνω από 500 άτομα - γεγονός πρωτόφαντο για τα δεδομένα του νησιού.
Το είδαμε και παλαιότερα με μαθητές σε σχολειά π.χ. τον περασμένο Νοέμβρη όταν σε σχολείο της Κρήτης, σε Γενική Συνέλευση μαθητών, ο πρόεδρος του 15μελούς πρότεινε να κληθεί η Χρυσή Αυγή στο σχολείο (ως «κοινοβουλευτικό κόμμα με διαφορετικές απόψεις»...) να πει στους μαθητές την «άποψή» της για το Πολυτεχνείο. Ενας ΚΝίτης μαθητής αντέδρασε και πήρε το λόγο μιλώντας και αποκαλύπτοντας το χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής, με αποτέλεσμα η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών να κηρύξει τη Χρυσή Αυγή ανεπιθύμητη στο σχολείο.
Ετσι πρέπει να αντιμετωπίζονται. Παίρνοντας την απάντησή τους από το μαζικό, οργανωμένο, ταξικό, εργατικό, λαϊκό κίνημα και τους συμμάχους του. Με αγωνιστικό πνεύμα, αυξημένη λαϊκή επαγρύπνηση και πολιτική απάντηση στις όποιες ενέργειές τους. Ξεσκέπασμα του τι και ποιους εξυπηρετούν οι νεοναζί πίσω από τις άσφαιρες ρητορείες τους, τα συσσίτια της ελεημοσύνης. Αποκάλυψη καθημερινά στους χώρους εργασίας και τις λαϊκές γειτονιές, στα σχολειά και στις σχολές, του βρώμικου ρόλου που παίζουν ως μπράβοι ενός συστήματος σε βαθιά σήψη. Σε συνάρτηση με τον καθημερινό αγώνα για να γίνει ο λαός κύριος στον τόπο του και στον πλούτο που με το μόχθο του παράγει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.