.

Συνάντηση στρατιωτικών με τον Βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Γελαλή ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Συνάντηση στρατιωτικών με τον Βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Γελαλή

Ο πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΕΘ) κ. Ηλίας Νατσιούλας και μέλη του ΔΣ (Γραμμένος Χρήστος, Παπαϊωάννου Ιωάννης, Σαντές Ανδρέας) συνεχίζουν τις επαφές με εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κόμματων στην περιοχή της Θεσσαλίας.
Το Σάββατο 20 Απρ 2013, συναντήθηκαν με το βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτριο Γελαλή προκειμένου να του γίνει ενημέρωση με τα κύρια σημεία της δραστηριότητας της Ένωσης, αλλά και να συζητηθούν διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του στη Λάρισα και η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα. Συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα, για τα οποία του παραδόθηκε υπόμνημα, όπως:
  1. Το επικείμενο νέο Ειδικό μισθολόγιο των ΕΔ.
  2. Το ωράριο εργασίας με τη μη αποζημίωση υπερωριακής- νυκτερινής εργασίας.
  3. Η μη καταβολή των παγίων οδοιπορικών από τον Νοε 2012, που είχαν καθιερωθεί εδώ και χρόνια με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας.
  4. Διάφορα θέματα που απασχολούν τους Εθελοντές Μακράς Θητείας όπως η καταβολή εφάπαξ βοηθήματος μετά τη συμπλήρωση 25 ετών υπηρεσίας, οι εισφορές που ζητήθηκαν να καταβληθούν και το αμετάθετο.
  5. Η χορήγηση της 9μηνης άδειας ανατροφής τέκνου.
Η ΕΣΠΕ Θεσσαλίας ζήτησε την υποστήριξη του βουλευτή κ. Δημήτριου Γελαλή προς την κατεύθυνση επίλυσης των θεμάτων που συζητήθηκαν, αλλά και την συμβολή του για τη νομοθέτηση  αποζημίωσης της εργασίας πέραν του 40ωρου, της νυχτερινής εργασίας αλλά και της εργασίας πέραν του πενθημέρου , καθώς  πλέον η Πολιτεία θα πρέπει να δει σοβαρά την υπερωρία, τα νυκτερινά και τα εξαιρέσιμα των Ελλήνων στρατιωτικών και να καταβάλλει τα ανάλογα ποσά προς αναπλήρωση των απολεσθέντων, κατ΄ ανάλογη εφαρμογή με τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας. 
Για οποιαδήποτε διευκρίνηση επί των παραπάνω υπήρξε δέσμευση για συνέχιση των επαφών και ανάδειξή τους με ερωτήσεις που θα κατατεθούν στην Βουλή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.