.

Συνάντηση Η.Διώτη και Δ.Γελαλή με Σωφρονιστικούς και κρατούμενους στις φυλακές Λάρισας ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Συνάντηση Η.Διώτη και Δ.Γελαλή με Σωφρονιστικούς και κρατούμενους στις φυλακές Λάρισας



Επίσκεψη ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Λάρισας στις Φυλακές
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κρατούμενοι στη Δικαστική Φυλακή Λάρισας καθώς και τα επιμέρους εργασιακά ζητήματα –ρεπό, απλήρωτα νυχτερινά και
υπερωρίες- των σωφρονιστικών υπαλλήλων του ίδιου Καταστήματος Κράτησης, απασχόλησαν τη συνάντηση που είχε μαζί τους καθώς και με το Διευθυντή της Φυλακής, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Λάρισας, αποτελούμενο από τους βουλευτές Ηρώ Διώτη και Δημήτρη Γελαλή, καθώς και τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Πέτρο Παπαγεωργίου, Κρυσταλλία Μακατού και Βασίλη Κολυβάκη. Αφορμή της επίσκεψης στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας στάθηκε η έναρξη κινητοποιήσεων από πλευράς κρατουμένων, οι οποίοι –ζητώντας να συναντηθούν με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης για μία σειρά ζητημάτων που τους απασχολούν- διαμαρτύρονται για τους όρους κράτησής τους, τις “κομμένες” άδειες και τις απολύσεις και διεκδικούν καλύτερη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και στελέχωση των κοινωνικών υπηρεσιών. Γι αυτό και σκοπεύουν να προχωρήσουν σε αποχή συσσιτίου, ζητώντας να δοθεί αντίστοιχα σε φτωχούς συνανθρώπους μας.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ διατύπωσε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:
«Οι φυλακές αυτή τη στιγμή “βράζουν”, εξαιτίας του υπερπληθυσμού, των ελλιπών συνθηκών υγιεινής, της μεγάλης ποινικοποίησης. Βέβαια, όλα αυτά, όσο ακολουθούνται οι μνημονιακές πολιτικές θα οξύνονται. Ο αποκλεισμός και αδυναμία επιβίωσης σημαντικών κοινωνικών στρωμάτων, η αύξηση της καταστολής για την κάμψη των αντιστάσεων, η αυστηροποίηση του ποινικού συστήματος για να καλυφθεί η συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, οδηγούν με βεβαιότητα σε ένταση του προβλήματος.
Η Πολιτεία φαίνεται να ξεχνά ότι οι κρατούμενοι είναι πάνω απ’ όλα άνθρωποι, ενώ τα δικαιώματα στη ζωή, στη σωματική ακεραιότητα, την υγεία και την αξιοπρέπεια δεν επιδέχονται εκπτώσεις και εξαιρέσεις.
Είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης και νομοθετικών ρυθμίσεων, μέσα από την αναμόρφωση του Σωφρονιστικού και του Ποινικού Κώδικα –την οποία περιμένουμε εν ευθέτω χρόνο και ως ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ έχουμε συμβάλλει εποικοδομητικά στη σύνταξη του νέου σωφρονιστικού-, ώστε να δοθούν διεξοδικές λύσεις, που θα αντιμετωπίζουν ριζικά την απαράδεκτη κατάσταση στις ελληνικές φυλακές».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.