.

Εισάγουν στολές των ΕΔ και ΣΑ...ενώ οι εργαζόμενοι στη ΜΙΝΕΡΒΑ κινδυνεύουν ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Εισάγουν στολές των ΕΔ και ΣΑ...ενώ οι εργαζόμενοι στη ΜΙΝΕΡΒΑ κινδυνεύουν

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ  Δέσποινας Χαραλαμπίδου  (Α΄Θεσσαλονίκης), και Θοδωρή  Δρίτσα (Α΄Πειραιά και Νησιών 

«Eγκληματική αδιαφορία της Κυβέρνησης να προστατέψει την εγχώρια κλωστοϋφαντουργία, με αποτέλεσμα να οδηγούνται στην ανεργία 229 εργαζόμενοι της επιχείρησης ιματισμού ΜΙΝΕΡΒΑ ΑΕ στη Θεσσαλονίκη.
Αυτό αποδεικνύουν οι απαντήσεις των Υπουργείων Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Εθνικής Άμυνας και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, στην υπ΄αριθμ. 8361/12-3-2013 ερώτηση δέκα τριών (13) βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ.  
Η απάντηση του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων είναι πραγματικά αποκαλυπτική. «Οι τεχνικές προδιαγραφές των φορέων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΣ, ΓΕΑ, ΓΕΝ) για τα είδη κλωστοϋφαντουργίας και ένδυσης δεν προβλέπουν ποιοτικό έλεγχο σε κάθε στάδιο παραγωγής». Μέχρι σήμερα δεν διενεργείται έλεγχος των εγκαταστάσεων του κατασκευαστή , «λόγω της παραγωγής της πλειοψηφίας των προϊόντων σε χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας». Ποτέ δεν έχει διενεργηθεί ποιοτικός έλεγχος των εισαγόμενων ειδών στο εξωτερικό. Επιπρόσθετα, «ο προσδιορισμός φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών δεν εφαρμόζεται ως απαίτηση στις τεχνικές προδιαγραφές, διότι δεν είναι εφικτός» λόγω του κράτους προέλευσης των προϊόντων, ενώ αβέβαιο είναι με ποια διαδικασία ενσωματώνονται απαιτήσεις για την αποφυγή της χρήσης επιβλαβών ουσιών και τον προσδιορισμό των μέσων ελέγχου 
Δεδομένων των ανωτέρω, είναι πραγματικά απορίας άξιο σε ποια στοιχεία στηρίζει ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας την διαβεβαίωσή του ότι «καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διασφάλιση όλων των παραμέτρων – κανόνων που συνδέονται με τη διαδικασία παραγωγής των προς προμήθεια ειδών» !  
Απορία, επίσης, προξενεί η άρνηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να απαντήσει στο ερώτημα εάν έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για την σύνδεση των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων με την παραγωγική ανασυγκρότηση της εγχώριας κλωστοϋφαντουργίας. 
ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ! 
Είναι, πλέον, απόλυτα σαφές ότι η Κυβέρνηση στερείται βούλησης, πολιτικής και σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της εγχώριας βιομηχανίας, έχοντας περιέλθει σε οριστική αδυναμία να αξιοποιήσει ακόμα και τις υφιστάμενες δυνατότητες του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου.  
Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ καλεί τα Υπουργεία Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Εθνικής Άμυνας και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες για την προστασία των θέσεων εργασίας των εργαζομένων της ΜΙΝΕΡΒΑ ΑΕ και όλων των εργαζομένων της εγχώριας κλωστοϋφαντουργίας.» 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 
18/4/2013

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.