.

Αγρια ρατσιστική επίθεση σε 14χρονο παιδί στην καρδιά της Αθήνας... ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Αγρια ρατσιστική επίθεση σε 14χρονο παιδί στην καρδιά της Αθήνας...

Τον γύρο του κόσμου κάνει πλεον η υπόθεση με την ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ένα παιδί μόλις 14 χρονών το οποίο είχε την ατυχία να πέσει πάνω σε ένα τάγμα εφόδου...


Ο πιτσιρικάς χαρακώθηκε στο πρόσωπο από αγνώστους όταν στις 5.30 το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα, κατέβηκε

στον σταθμό της Πλατείας Αττικής.

Κάποια στιγμή κατάλαβε ότι κάποιοι τον ακολουθούσαν και ξαφνικά ένιωσε κάποιον να τον χτυπά στον ώμο.

Γύρισε και είδε τρεις άνδρες με μαύρα ρούχα όπως λέει.

"Οι μπλούζες τους είχαν ένα σήμα με δυο δάφνινα δεντράκια που κάτω ενώνονταν και μέσα είχαν ένα άλλο σχήμα", είπε ο μικρός.

Τον ρώτησαν στα ελληνικά από που είναι και τους ζήτησαν τα χαρτιά του. Όταν εκείνος είπε Αφγανιστάν, τον κλώτσησε ο ένας και έπεσε κάτω.

Εσπασαν ένα μπουκάλι μπύρας και τον χαράκωσαν στο πρόσωπο.

Ο μικρός έπεσε αιμόφυρτος και ένας περαστικός τον πήρε και τον πήγε στο νοσοκομείο. Του έκαναν ράμματα του έγραψαν φάρμακα και τον άφησαν να φύγει.

Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να ρωτήσει ένα παιδί 14 ετών που θα πήγαινε μετά σ' αυτή την κατάσταση και γιατί ήταν μόνο του.

Είχε όχι ένα αλλά 30 ράμματα στο προσωπο και ήταν τρομοκρατημένο.

Αγόρασε τα φάρμακα αλλά δεν ήξερε πως να τα χρησιμοποιήσει. Είχε ακούσει ωστόσο από έναν συμπατριώτη του για τους Γιατρούς του Κόσμου και 2 ημέρες μετά πήγε εκεί.

Τον βοήθησαν και απευθύνθηκαν στην εισαγγελεία για τα ασυνόδευτα.

Ο μικρός είχε έρθει στην Ελλάδα με την μητέρα του και ονειρευόταν να πάνε μαζί στην Ελβετία να συναντήσουν τον αδερφό του. Ο μόνος τρόπος ήταν να καταφέρει επι πληρωμή βεβαίως να βρει μια θέση σε αεροπλάνο.

Το παιδί είχε χωριστεί από την μητέρα του αφού ο οργανωτής της διαφυγής τους τους είχε βάλει σε διαφορετικό γκρούπ. Τελικά τον συνέλαβαν στο αεροδρόμιο.

Αφού κρατήθηκε για 20 λεπτά, τελικά αφέθηκε ελεύθερος. Και προσπάθησε να επιστρέψει στο σπίτι όπου έμεναν με άλλους αφγανούς πρόσφυγες. Όμως, έπεσε πάνω στους αυτόκλητους φύλακες της τάξης που τον χαράκωσαν.

Το παιδί είναι υπο την προστασία της Εισαγγελείας και των Γιατρών του Κόσμου και σύντομα θα βρεθεί κοντά στην οικογένειά του.

Άλλωστε όταν τον ρώτησαν τι θέλει είπε: "Θέλω μόνο τη μαμά μου".


ΠΗΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.