.

Νεολαία Συνασπισμού: Κανένας αποκλεισμός αλλοδαπών μαθητών από τις Πανελλαδικές εξετάσεις ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Νεολαία Συνασπισμού: Κανένας αποκλεισμός αλλοδαπών μαθητών από τις Πανελλαδικές εξετάσεις

Ανακοίνωση της Νεολαίας Συνασπισμού για τον αποκλεισμό μαθητών από τις Πανελλαδικές εξετάσεις

Την ίδια ώρα που κυβέρνηση και ΜΜΕ μας λένε πως κόπτονται για το μέλλον της νεολαίας και δε θα αφήσουν κανέναν να παίζει παιχνίδια στις πλάτες των μαθητών και των μαθητριών, την ίδια ώρα η ίδια η κυβέρνηση παίζει το πιο σκληρό και αναίσχυντο παιχνίδι στις πλάτες των αλλοδαπών μαθητών: ενεργοποιεί νομοθετική διάταξη του 2010 που αποκλείει αλλοδαπούς μαθητές και μαθήτριες, των οποίων οι γονείς έχασαν την άδεια παραμονής λόγω ανεργίας, από τις Πανελλαδικές εξετάσεις. 

Με άλλα λόγια, αποκλείει μαθητές και μαθήτριες που έχουν φοιτήσει στο ελληνικό σχολείο, που έχουν μεγαλώσει δίπλα μας, που θέλουν να σπουδάσουν στα ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ, που δεν έχουν καμία απολύτως διαφορά από τους ημεδαπούς μαθητές. 
Πρόκειται για τη συνέχεια μιας σκληρά ρατσιστικής κυβερνητικής ατζέντας που όσο χαροποιεί, γι’ άλλη μια φορά, τη Χρυσή Αυγή, άλλο τόσο εξοργίζει κάθε νέο και νέα, που δεν έχει μάθει να διακρίνει τους διπλανούς του σε προνομιούχους και μη, με βάση το χρώμα, τη θρησκεία, το φύλο ή οτιδήποτε άλλο. 

Ο δίκαιος αγώνας των εκπαιδευτικών πρέπει να γίνει και αγώνας των μαθητών και να είναι αγώνας κι ενάντια σε κάθε μορφή διάκρισης, ρατσισμού και αποκλεισμού. Ο ρατσισμός δεν έχει θέση στο σχολείο.

Κανένας αποκλεισμός από τις Πανελλαδικές εξετάσεις.
Ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα και φοιτούν στο ελληνικό σχολείο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.