.

Έχασε την κόρη του σε τροχαίο και δε δικαιούται έξοδα κηδείας γιατί ήταν...χωροφύλακας ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Έχασε την κόρη του σε τροχαίο και δε δικαιούται έξοδα κηδείας γιατί ήταν...χωροφύλακας


Ο λόγος για έναν συνταξιούχο της ΕΛ.ΑΣ ο οποίος έχασε την 22χρονη κόρη του σε τροχαίο. Οταν πήγε να πάρει τα έξοδα κηδείας του είπαν οτι δεν τα διαιούται γιατί ανήκε στο ταμείο της πρώην Χωροφυλακής!
Το θέμα αφορά χιλιάδες αστυνομικούς που κατά 70% ανήκουν σε αυτό το ταμείο.
Την απίστευτη καταγγελία έκανε στο Newsit o συνταξιούχος της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνος Μπαϊράμης που βίωσε τον απίστευτο πόνο να χάσει την κόρη του.
Η Δήμητρα Μπαϊράμη χτύπησε άσχημα σε τροχαίο που έγινε στην Κεφαλονιά στις 11 Απριλίου 2013 και 7 μέρες μετά, στις 18 Απριλίου 2013, ξεψύχησε σε ηλικίας μόλις 22 ετών.
 

Λίγες μέρες μετά την κηδεία της κόρης του ο κύριος Μπαϊράμης ο οποίος προσελέφθη στη Χωροφυλακή το 1979 και συνταξιοδοτήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ τον Μάϊο του 2010 με το βαθμό του Υπαστυνόμου Α΄, πήγε στο ταμείο του να πάρει τα έξοδα κηδείας και έκπληκτος πληροφορήθηκε οτι δεν τα δικαιούται γιατί ανήκε στο Ταμείο της πρώην Χωροφυλακής και δεν είχε συνταξιοδοτηθεί πριν το 1985.
 
Οταν ζήτησε από τον ΟΠΑΔ να έχει και την επίσημη απάντηση του έστειλαν αυτό το έγγραφο σύμφωνα με το οποίο μόνο όσοι είναι στο Ταμείο της Χωροφυλακής δε δικαιούνται τα έξοδα κηδείας.
To θέμα φυσικά δεν αφορά μόνο τον κύριο Μπαϊράμη αλλά χιλιάδες αστυνομικούς που κατά 70% ανήκουν στο ταμείο της πρώην Χωροφυλακής ενώ το υπόλοιπο 30% ανήκουν στο ταμείο της πρώην Αστυνομίας Πόλεων.
Οπως δήλωσε στο Newsit o κύριος Κωνσταντίνος Μπαϊράμης "δε δικαιούμαι τα έξοδα κηδείας του παιδιού μου γιατί ανήκα στο ταμείο της πρώην Χωροφυλακής. Από τον ΟΠΑΔ μου απάντησαν οτι μας εξαιρούν και βεβαια τα άτομα αυτά είναι πολλά και αφορούν το 70% του συνόλου της ΕΛ.ΑΣ. Εύχομαι κανείς να μη βρεθεί σε αυτή τη θέση γιατί εμένα έπρεπε να πεθάνει το παιδί μου σε τροχαίο για να το ανακαλύψω. Φυσικά εγώ ξέρω οτι δεν πρόκειται να πάρω κάτι αλλά στη μνήμη του παιδιού μου ας δικαιωθούν οι υπόλοιποι, που εύχομαι σε κανένα να μην τύχει κάτι τέτοιο".
 
Η ΑΔΙΚΙΑ ΑΥΤΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΤΑΝ
Οπως δήλωσε στο Newsit o Αναπληρωτής Γραμματέας της ΠΟΑΣΥ και Αντιπρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, Νίκος Καραδήμας "δυστυχώς από το 1984 με το νόμο 1481 οταν έγινε η ενοποίηση των δύο σωμάτων, της πρώην Χωροφυλακής και της Αστυνομίας, καίρια ζητήματα που έπρεπε να είχαν λυθει εξακολουθουν να υπάρχουν μέχρι σήμερα. Εξακολουθούν να μην αποδίδουν τα έξοδα κηδείας στους συναδέλφους που προέρχονται απο την πρώην Χωροφυλακή. Δυστυχώς ο ασφαλιστικός μας φορές το ΤΕΑΠΑΣΑ, μέχρι σήμερα εαν δεν παρενέβαινε η Ομοσπονδίας, εξακολουθούσε να αποδίδει διπλά και τριπλά εφάπαξ χωρίς καν κάποιοι να τα δικαιούνται και δεν αποδίδει τα έξοδα κηδείας. Δυστυχώς ακόμη και σήμερα ο τρόπος πρόσληψης και ένταξης γινεται με ένα ποσοστό 70% στην πρώην Χωροφυλακή και 30% στην Αστυνομία. Με μία υπουργική απόφαση το θέμα θα είχε λυθεί άμεσα".
Ευχόμαστε στη μνήμη της 22χρονης Δήμητρας να βρεθεί άμεσα λύση στο θέμα.

cretalive.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.