.

Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αστυνομικών Αθήνας.- Μια κίνηση από νέους αστυνομικούς στις εκλογές! ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αστυνομικών Αθήνας.- Μια κίνηση από νέους αστυνομικούς στις εκλογές!

Μια κίνηση νέων αστυνομικών διεκδικεί την ψήφο των συναδέλφων της στις εκλογές τις 28.29 και 30 Μαϊου 2013 
της Ένωσης Αστυνομικών Αθήνας.

Η σελίδα τους στο facebook
Η ιστοσελίδα τους  openpolice.blogspot.gr
Η διακήρυξη τους:  
 ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,Στην προσπάθεια μας να αναδείξουμε ένα νέο όραμα στο
συνδικαλιστικό κίνημα και αντιδρώντας σε αντιλήψεις και πρακτικές ετών αντικρουόμενες με τον πραγματικό συνδικαλισμό που επιζητούν οι συνάδελφοι μας στην Αστυνομία, συγκροτήσαμε ένα συνδυασμό νέων αστυνομικών, αυτόν της
Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αστυνομικών Αθήνας (Α . Π . ΑΣ . Α).
Ξεκινώντας με τις εκλογές στην Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών στις 28,29 και 30 Μαΐου 2013, αποφασίσαμε να εργασθούμε με σκοπό την συσπείρωση όλων των εργαζομένων στην Ελληνική Αστυνομία απέναντι στα θεσμικά, εργασιακά και καθημερινά προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο και τον οργανισμό τον οποίο υπηρετούμε.
Ήρθε η ώρα να φωνάξουμε ένα συλλογικό ‘ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ’ στις πολιτικές εξαθλίωσης των συναδέλφων και τις κοινωνίας αλλά και σε όλους αυτούς που περιφρόνησαν το λειτούργημά μας και τορπιλίζουν κάθε προσπάθεια μεταρρύθμισης της Ελληνικής Αστυνομίας.
Διεκδικούμε όχι μόνο την ψήφο των συναδέλφων μας, αλλά επιδιώκουμε την συμπόρευση όλων για να γίνουν πράξη οι κοινοί μας στόχοι και διεκδικήσεις.
Αγωνιζόμαστε για την ανασυγκρότηση και ανασύσταση της συνδικαλιστικής μας έκφρασης, ώστε να λειτουργήσει ως θεματοφύλακας της αξιοπρέπειας των Ελλήνων Αστυνομικών.
Αγωνιζόμαστε ακόμα για μια σύγχρονη Αστυνομία στο πλευρό του πολίτη, αρωγό και προστάτη των αδυνάτων και των συμφερόντων του λαού.

Την τελευταία τριετία:
* Χάσαμε το 45% των αποδοχών μας.
* Καταστρατηγείται το ωράριο και ο προγραμματισμός εργασίας χρόνια τώρα είναι ανύπαρκτος.
* Παρά την ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας και παρά τις δεσμεύσεις των κυβερνήσεων, δεν αναγνωρίζεται η επικινδυνότητα του επαγγέλματός μας.
* Οι περαιτέρω περικοπές από το 2014 έχουν ήδη ψηφισθεί.
* Καταληστεύτηκαν τα ταμεία μας.
* Μειώθηκαν οι συντάξεις των αποστράτων έως 61%.
* Περικόπηκαν δραματικά οι δαπάνες των υπηρεσιών, με αποτέλεσμα η λειτουργία τους να στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στο φιλότιμο του προσωπικού.
* Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ΕΛ.ΑΣ. μετατράπηκαν σε Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών.
* Τα κρατητήρια των Αστυνομικών Τμημάτων μετατράπηκαν σε φυλακές, θέτοντας άμεσα σε κίνδυνο την υγεία των συναδέλφων μας, των συναλλασσόμενων πολιτών και των κρατουμένων.
* Οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας είναι ανύπαρκτοι.
* Ανεστάλησαν οι προσλήψεις και η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μειωθεί το προσωπικό και να εκχωρηθεί σταδιακά το αγαθό της ασφάλειας του πολίτη σε ιδιώτες.
* Για να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των Αστυνομικών, η κυβέρνηση εκβιάζει με αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου και παραπέμπει πειθαρχικά συνδικαλιστές, για να τους φιμώσει.
* Η Αστυνομία χρησιμοποιείται για να προστατεύσει ιδιωτικά συμφέροντα, που εκμεταλλεύονται το μόχθο του λαού και τον πλούτο της χώρας μας.

Κανείς δεν σώζεται μόνος του.
Είμαστε από τα χαμηλότερα στρώματα αυτής της κοινωνίας και πρέπει να πορευθούμε όλοι μαζί.
Αθήνα 21 Μάη 2013


Πηγή: Bloko.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.