.

Στη Βουλή από το ΣΥΡΙΖΑ τα οδοιπορικά των αποστράτων της Πυροσβεστικής ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Στη Βουλή από το ΣΥΡΙΖΑ τα οδοιπορικά των αποστράτων της Πυροσβεστικής

Σύμφωνα με καταγγελίες απόστρατων του Πυροσβεστικού Σώματος που αποστρατεύτηκαν κυρίως το τέταρτο τρίμηνο του 2011,
δεν τους έχουν χορηγηθεί μέχρι στιγμής τα οδοιπορικά έξοδα εγκατάστασης μετά την αποστρατεία τους για άγνωστο προς αυτούς λόγο. Τη στιγμή μάλιστα που ενώ δεν έχουν τακτοποιηθεί οι ανεξόφλητες οφειλές προς αυτούς, κατά παράβαση της παρ. 5 του άρθρου 4 του Π.Δ. 113/2010, εκδίδονται για το νέο οικονομικό έτος νέες αποφάσεις ανάληψης για μεταγενέστερους αυτών απόστρατους του Πυροσβεστικού Σώματος.
Κατόπιν επανειλημμένων οχλήσεων των ενδιαφερομένων προς την αρμόδια Διεύθυνση Οικονομικών του Πυροσβεστικού Σώματος, η αιτιολογία καθυστέρησης που προβλήθηκε σε αυτούς είναι η μη έκδοση σχετικών αποφάσεων ανάληψης υποχρέωσης του αρμόδιου Διατάκτη με την οποία εγκρίνεται η πραγματοποίηση της δαπάνης και δεσμεύεται η αναγκαία πίστωση. Τη μη έκδοση των σχετικών αποφάσεων, σύμφωνα με όσα επικαλούνται οι αρμόδιοι υπάλληλοι της προαναφερόμενης διεύθυνσης του Πυροσβεστικού Σώματος, την επιρρίπτουν στην αλλαγή του τρόπου που χειρίζονται οι αρμόδιες Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου την έγκριση των αποφάσεων ανάληψης υποχρέωσης.
Πέραν της ανωτέρω αιτιολόγησης, οι αρμόδιοι προτρέπουν τους καταγγέλοντες απόστρατους  να αναμένουν την έκδοση σχετικής υπουργικής απόφασης που θα διευθετεί την έγκριση των πιστώσεων που αντιστοιχεί στις αποζημιώσεις τους.
Επειδή δεν έχει επέλθει μεταγενέστερη του ΠΔ 113/2010  νομοθετική πρόβλεψη σε σχέση με το θέμα της έκδοσης αποφάσεων ανάληψης υποχρέωσης.
Επειδή η διαδικασία που ακολουθήθηκε σχετικά με την κατάθεση των προβλεπόμενων εγγράφων μετά την αποστρατεία τους, με ευθύνη των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων και σύμφωνα με τα όσα ορίζουν οι κανονιστικές διατάξεις, είναι η ίδια διαδικασία που εφαρμόστηκε και για όλους τους προγενέστερους αυτών αποστράτους του Πυροσβεστικού Σώματος.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί:
Σε ποιους λόγους οφείλεται η αξιοσημείωτη καθυστέρηση αναφορικά με την αποζημίωση των αποστράτων του Πυροσβεστικού Σώματος της προαναφερόμενης χρονικής περιόδου, τη στιγμή μάλιστα που κατά παράβαση του σχετικού διατάγματος εκδίδονται αποφάσεις ανάληψης υποχρεώσεων για μεταγενέστερους αποστρατευόμενους του Πυροσβεστικού Σώματος;
Σε ποιές ενέργειες πρόκειται να προβούν οι αρμόδιοι Υπουργοί και εντός ποιου χρονικού διαστήματος ώστε να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος των καταγγέλλοντων αποστράτων και να καταβληθούν επιτέλους οι αποζημιώσεις μετακίνησης σε όσους απόστρατους του Πυροσβεστικού Σώματος δεν έχουν χορηγηθεί;
Ο ερωτών βουλευτής
Χρήστος Καραγιαννίδης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.