.

Αυτοπυρπολούνται στη Βουλγαρία - Έξι νεκροί ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Αυτοπυρπολούνται στη Βουλγαρία - Έξι νεκροί

Ένας άνδρας 47 ετών ο οποίος είχε αυτοπυρποληθεί υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του, αυξάνοντας στους έξι τον αριθμό των νεκρών από το κύμα των απονενοημένων
αυτών διαβημάτων διαμαρτυρίας στην Βουλγαρία από τον Φεβρουάριο φέτος, ανακοίνωσε το νοσοκομείο στο Σμολιάν, στο νότιο τμήμα της βαλκανικής χώρας.

Ο Βέντσισλαβ Κοζάρεβ είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, με σοβαρά εγκαύματα στο 85% του σώματός του. Σύμφωνα με την αστυνομία, κίνητρο της απελπισμένης πράξης του ήταν «προσωπικοί λόγοι».

Η Βουλγαρία έχει γνωρίσει ένα χωρίς προηγούμενο κύμα αυτοπυρπολήσεων, που καταγράφεται παράλληλα με το κίνημα διαμαρτυρίας εναντίον της φτώχειας και της διαφθοράς που προσέλαβε μεγάλες διαστάσεις τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.
Συνολικά επτά Βούλγαροι, σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν αποπειραθεί να αυτοκτονήσουν με αυτόν τον τρόπο αφότου ενέσκηψε η κρίση. Μόνον ένας επέζησε.

Τρεις εξ αυτών είχαν πολιτικά κίνητρα, ενώ οι άλλοι θεωρείται επίσης ότι ήταν απελπισμένοι από τη φτώχεια και την έλλειψη προοπτικής για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Η Βουλγαρία σείεται συνεχώς τους τελευταίους μήνες από κινητοποιήσεις, συχνά βίαιες, που αρχικά πυροδοτήθηκαν από την μεγάλη αύξηση των τιμολογήσεων για το ηλεκτρικό ρεύμα, και κατόπιν στράφηκαν εναντίον της φτώχειας και της διαφθοράς των πολιτικών ελίτ. Το κίνημα διαμαρτυρίας εξανάγκασε τον συντηρητικό πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ να παραιτηθεί την 20ή Φεβρουαρίου.

Στη χώρα πρόκειται να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές την 12η Μαΐου. Οι δημοσκοπήσεις φέρουν τον Μπορίσοφ ως τον επικρατέστερο νικητή, αλλά χωρίς ικανή κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να σχηματίσει κυβέρνηση.
onalert

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.